BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Obama'dan Türkiye'ye tehdit gibi uyarı!

Obama'dan İsrail konusunda uluslararası soruşturma isteyen Türkiye'ye tehdit gibi uyarı geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Erdoğan'ın Kanada’da yapılan G20 zirvesindeki görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Obama’nın Kanada’da görüştüğü Erdoğan’a ‘Mavi Marmara için istediğiniz uluslararası soruşturma sizin zararınıza olabilir. Bazı İHH üyeleri de suçlanabilir’ uyarısında bulunduğu iddia edildi.

SORUŞTURMA TERSİNE DÖNEBİLİR

Londra’da Arapça olarak yayınlanan El Hayat gazetesine konuşan Türk diplomatik kaynaklar, görüşmede Obama’nın Erdoğan’ı dokuz kişinin öldüğü Mavi Marmara gemisinde yaşanan İsrail saldırısı hakkında uluslararası soruşturma isteğinden vazgeçirmeye çalıştığını söyledi.

Gazetenin haberine göre, Obama İsrail’in saldırı hakkında başlattığı iç soruşturmayı yeterli bulmayan ve uluslararası bir soruşturma başlatılmasını isteyen Başbakan’ı “uluslararası soruşturma sizin aleyhinize olur” diyerek uyardı.

İHH ÜYELERİ SUÇLANABİLİR

Obama, “Böyle bir soruşturma bazı yolcuların ya da İHH üyesi bazı kişilerin suçlanmasıyla sonuçlanabilir. Türkiye bu talebinin iki ucu da keskin bir kılıç olduğunu bilmek zorunda” ifadesini kullandı.

4 ŞART ÜÇE Mİ İNİYOR

Türk kaynaklar Obama’nın dün İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede “Türkiye’nin taleplerinin kabul edilmesi için baskı yapacağına” dair söz verdiğini de öne sürdü. Erdoğan’ın da geçen hafta İsrail ile barış için “özür dilenmesi, tazminat ödenmesi, ablukanın kaldırılması ve uluslararası soruşturma yapılması” şartlarını öne sürdüğü, ancak görüşme sonrası “uluslararası soruşturma” şartını saymadığına dikkat çekiliyor.