BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  POLİTİKA

Milletvekillerine ikinci cep telefonu

TBMM iki makam, bir cep telefon faturası Meclis tarafından ödenen milletvekillerine ikinci cep telefonu verecek.

Abone ol

TBMM Genel Sekreterliği, iki makam, bir mobil (cep) telefon faturası Meclis tarafından ödenen milletvekillerine ikinci cep telefonu verecek.

Başkanlık Divanı kararının ardından TBMM Genel Sekreterliği genelgesinde, telefon yönetmeliğinde yapılan değişiklik gerekçesi, şöyle açıklandı:

Milletvekillerinin yoğun seyahat ve çalışma programları nedeniyle, bulundukları değişik ortamlarda her cep telefonu operatörü yeterli hizmeti sağlayamamakta, bunun yanı sıra milletvekillerinin yaptıkları görüşmelerde karşı tarafın farklı operatörde olması durumunda görüşme ücretleri pahalıya gelmektedir” Düzenlemeye göre, TBMM Başkanlığı’nın ödediği, bir yılda iki maaş tutarı olan telefon faturası miktarında bir artış olmayacak.

TBMM Başkanlığı, telefon faturası olarak milletvekillerinin iki maaşına denk gelen yaklaşık 21 bin TL’ye kadar olan konuşmaların ücretini ödüyor.

Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerinden teklif alındığı ifade edilen genelgede, teklif doğrultusunda, “kurum yararı” gözetilerek alınacak operatörlerden birinin Avea olması gerektiği, ikinci hat için de Turkcell veya Vodafone arasında tercihte bulunulabileceği kaydedildi.