BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  GÜNCEL

Obama'dan Romney'e 'mağdur' eleştirisi

ABD Başkanı Barack Obama, Başkanlık seçimlerindeki Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'e, basına yansıyan videosundaki sözleri üzerinden yüklendi. Obama, Romney'in Amerikalılar'ın yüzde 47'sini mağdur olarak tanımlamasını eleştirdi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Başkanlık seçimlerindeki Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'e, basına yansıyan son videosundaki sözleri üzerinden yüklendi.

Obama, başkan olmak isteyen kişinin tüm Amerikalılar için çalışması gerektiğini belirtti.

David Letterman'ın talk şov programına katılan Barack Obama, başkanlık yarışının Cumhuriyetçi adayı Mitt Romney'in Amerikalılar'ın yüzde 47'sini mağdur olarak tanımlamasını eleştirdi.

ABD Başkanı, 2008 yılında seçimleri kazandığı gece yaptığı konuşmada kendisine oy vermeyeneler dahil herke için çalışacağını söylediği hatırlatmasını yaptı.

"Başkan olarak öğrendiğim tek şey bütün ülkeyi temsil ettiğinizdir" diyen Obama, kendisini mağdur olarak gören çok fazla insanın da bulunmadığını belirtti.

Romney geri adım atmadı

Fox News TV kanalına konuşan Romney ise Obama'nın tepki gösterdiği açıklamaları konusunda geri adım atmadı.

Romney, hükümete bağımlı olanların kendisine oy vermeyeceğini bildiğini söyledi.

Kamuoyu yoklamaları Romney'in az biR farkla Obama'nın arkasından geldiğini gösteriyor.

Ancak NBC ve Wall Street Journal'ın yayınladığı son kamuoyu yoklaması, Obama'nın oyunu yüzde 50'ye çıkararak rakibine yüzde 5 fark attığını sonucunu ortaya koyuyor.

Romney'in bir bağış gecesinde yaptığı konuşmanın gizli çekilmiş görüntüleri önceki gün kamuoyuna yansımıştı.

Görüntülerde Romney, 'Amerikalılar'ın yüzde 47'sinin kendilerini mağdur ve devlete muhtaç olarak gördükleri, bu kesimin zaten Obama'ya oy vereceğini ve kendi işinin bu kişilerin derdine düşmek olmadığını' söylerken görülüyordu.

Aynı geceden dün basına yansıyan yeni görüntülerdeyse Romney, Filistinliler'in barış istemediklerini belirtiyordu.

ABD'de başkanlık seçimleri sonuçları 6 Kasım'da belli olacak.