BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye tuzak teklif

Genelkurmay Başkanı'nı Ankara'ya gönderen ABD yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne PKK ile mücadele için 24 saat istihbarat verme karşılığında tuzak gibi iki ağır şart koştu

Abone ol

ABD'nin şartları ise Türkiye, Afganistan'da Taliban örgütüyle savaşsın. Ankara, Beşşar Esed sonrası El Kaide'nin Suriye'de etkinlik kazanmasının önüne geçmek için devreye girsin.

söz verdiği halde PKK'ya karşı anlık istihbarat paylaşımını yıllardır işletmeyen ABD yönetiminin, son dönemdeki üst düzey Ankara temaslarının ardındaki nedenler gün yüzüne çıkmaya başladı.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'in, Türkiye'yi bölgesinde zora sokacak iki teklifle Ankara'ya geldiği ortaya çıktı.

ABD YAPAMADI, TÜRKİYE YAPSIN

Org. Özel, Dempsey'le görüşmesinde ABD'nin PKK'ya karşı istihbarat paylaşımını günlük 18 saatten kesintisiz 24 saate çıkarmasını ve İncirlik Üssü'ndeki insanız hava araçlarının kullanılmasını istedi. Demsey ise ABD'nin bataklığa saplandığı Afganistan'daki operasyonel yönetimi Türkiye'nin devralmasını önerdi.

TÜRKİYE BATAKLIĞA SÜRÜKLENİR

Dempsey, ABD'nin, Suriye'de Esed sonrası kontrolü ele geçirmesinden endişe ettiği El Kaide örgütüyle mücadele için de Ankara'nın devreye girmesini talep etti. Türkiye'yi bölgesinde bataklığa sürükleyecek iki öneri Ankara'da kabul edilemez bulundu. Özel'in Başbakan Erdoğan'la görüşmesinde önerilerin ele alındığı öğrenildi.