BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Obama 'terör eylemini' kınadı

ABD Başkanı Barack Obama Boston Maratonu'nda düzenlenen bombalı saldırının 'terör eylemi' olduğunu söyleyerek kınadı.

Abone ol

Saldırıyı 'iğrenç' ve 'korkakça' diye tanımlayan Obama, bombalı eylemin kim tarafından ve niçin yapıldığının hala bilinmediğini vurguladı.

FBI da, dün patlayan bombaların dışında 'bilinen ek bir tehdit olmadığını' bildirdi.

Saldırılarda biri sekiz yaşındaki bir çocuk olmak üzere üç kişi ölmüş, 150 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili ilk açıklamalarında 'terör eylemi' tanımından kaçınan Obama bu kez, "Bombalar masum sivilleri hedef alırsa, bu terör eylemidir" dedi.

ABD Başkanı saldırının ardında iç ya da dış bir örgüt, ya da 'art niyetli bir bireyin' olup olmadığının bilinmediğini vurguladı.

'Spekülasyon olur'

Obama, 'Bu noktada her şey spekülasyon olur. Zaman alacak ama vatandaşlarımıza kim zarar vermişse, bulup adaletin önüne çıkartacağız" dedi.

Boston'daki ilk patlama dün yerel saatle 14:50 (TSİ 21:50) dolayında, maratonu kazanan koşucuların bitiş çizgisine ulaşmasından iki saat kadar sonra Boylston Caddesi'nin kuzey kısmında meydana geldi.

Patlama anında kargaşa ve panik yaşandı, polis ve maratonu izleyenler patlama noktasındaki kişilere yardıma koşarken bazı koşucuların yere düştüğü görüldü.

İlk patlamadan birkaç saniye sonra, bitiş çizgisinden daha uzaktaki bir noktada ikinci patlama meydana geldi.

Televizyon yayınlarında, olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan kan içindeki maratoncular ve izleyiciler görülüyordu. Yardıma koşanlar geçici bariyerleri yıkarak yaralılara ulaşmaya çalıştı.