BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,10
HABER /  DÜNYA

Obama Peresi kutladı

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile telefonda görüştü.

Abone ol

Obama'nın seçimler için, "İsrailliler dünyaya bir demokrasi dersi verdiği için mutlu olmalılar" dediği kaydedildi. 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın İsrail'deki genel seçimlerin ardından Peres ile yaptığı görüşmede, seçimlerin yapılmasından dolayı Peres'i kutladığı belirtildi.

Obama'nın, İsrail-Filistin sorunu çözme konusundaki taahhüdünü yenilemesinden dolayı memmun olduğunu Peres'e ilettiği belirtilen açıklamada, ABD Başkanı'nın, "İsrailliler dünyaya bir demokrasi dersi verdiği için mutlu olmalılar" dediği de kaydedildi.

Açıklamada, Obama'nın kendisinden önceki Başkan George Bush'un yakın dostu olan İtalya Başbakanı Berlusconi ile dostane ve yapıcı bir görüşmede bulunduğu belirtildi.

Obama'nın, iki ülke arasındaki sağlam ilişkiye bağlılığını ilettiği belirtilen açıklamada, iki liderin ülkeler arasında küresel krizle ilgili işbirliği, G20, NATO ve G8 zirveleri, İran konusu, Ortadoğu'da barış çabaları, enerji güvenliği gibi konuları ele aldığı ifade edildi.

Obama'nın, Berlusconi'ye Afganistan'daki operasyonlara desteğinden dolayı teşekkür ettiği de belirtildi.

İran: "Obama'nın iş yapmasına izin verilmeyecek"

Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, yeni Beyaz Saray yönetiminin "değişim" vaadini hayata geçirmesinin kolay olmayacağını söyledi.
İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile telefonda yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve uluslararası konularda fikir teatisinde bulundu.

Ahmedinecad, büyük güçlerin gün geçtikçe güç kaybettiklerini belirttiği konuşmasında İran ve Venezuela'nın bu güçler karşısındaki direniş ve mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.