BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ford bu yıldan umudunu kesti

Ford Otosan genel müdürü Flewit, 2009 yılının ilk yarısından umutsuz. İkinci yarı için az da olsa hareketlilik bekliyor.

Abone ol

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewit, 2009 yılında durgun geçecek bir ilk yarı sonrasında yılın ikinci yarısında, özellikle de sonuna doğru hareketliliğin yavaş da olsa artmasını beklediklerini söyledi.

Flewit, düzenlenen basınla sohbet toplantısında, ekonominin lokomotif sektörü olan otomotivin, ekonomik dalgalanmaların etkisini doğrudan hissettiğini belirtti.

Sektörün dinamiklerinin ekonomik hareketlilik doğrultusunda hızlı bir değişim göstereceğini dile getiren Flewit, şunları kaydetti:

''Bu nedenle de henüz sağlıklı bir projeksiyon yapmak için çok erken bir zamandır. 2009 yılında durgun geçecek bir ilk yarı sonrasında yılın ikinci yarısında özellikle de sonuna doğru hareketliliğin yavaş da olsa artmasını bekliyoruz. Pazarın 400 bin adet düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz.''

FABRİKA 2 VARDİYA ÇALIŞIYOR, ÇALIŞANLAR YENİ GÖREVLERE KAYDIRILIYOR

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürü Haydar Yenigün ise 2008 kasım ayından bu yana fabrikanın 2 vardiya olarak çalıştığını söyledi.

Fabrikada çalışan sayısında azalış olduğunu, ancak doğrudan işçi çıkarmadıklarını ifade eden Yenigün, temmuz ayından itibaren kendi isteğiyle giden çalışanların yerine yenilerini almadıklarını bildirdi.

Yenigün, dışarıdan hizmet aldıkları bazı alanlardaki işlerin artık fabrikada yapılmaya başlandığını dile getirerek, 3-4 ay önce üretim hattında çalışan yaklaşık 350 kişinin yeni görevlere kaydırıldığını kaydetti.