BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.398,07
HABER /  DÜNYA

Obama da sandviç yedi

ABD’de bütçe krizi devam ederken Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, öğle yemeği için bir sandviç dükkanını tercih etti.<br/...

Abone ol

ABD’de bütçe krizi devam ederken Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, öğle yemeği için bir sandviç dükkanını tercih etti.
Zorunlu ücretsiz izne çıkarılan kamu çalışanları için indirim uygulayan restorandan sandviç satın alan Obama, burada yaptığı konuşmada bütçe krizine değinerek, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’e seslendi.
Hükümetin "kepenk kapamasının" bugün sona erebileceğini belirten Obama, "Temsilciler Meclisi’nde oylamalar sürüyor. Eğer Meclis Başkanı Boehner yalnızca bu oylamanın gerçekleşmesine izin verirse, bu durumu sona erdirebiliriz" dedi.
Obama, öğle yemeği için niçin bir sandviç dükkanına geldiği sorusuna, "Kısmen midem kazındığından. Bir nedeni de bu işyeri işten çıkarılan kamu çalışanlarına yüzde 10 indirim uyguluyor" cevabını verdi. Obama, "İşçilerin maaşlarını alıp almayacağı konusundaki belirsizlik sürdüğü müddetçe kazanan hiçbir taraf olmayacaktır. Onlar işsiz kaldığı sürece, hiç kimse kazanmayacak" yorumunda bulundu.
(İHA)