BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  DÜNYA

Fırtına’nın 15 yıllık hasreti

Spor Toto Süper Ligin 7. haftasında, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ezeli rakibi karşısında 15 yıllık hasreti son...

Abone ol

Spor Toto Süper Ligin 7. haftasında, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ezeli rakibi karşısında 15 yıllık hasreti sonlandırmayı hedefliyor.
Fenerbahçe ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de yarın yapacakları maçla birlikte 112. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında yaşanan 39 yıllık rekabette Fenerbahçe 44, Trabzonspor 37 galibiyet alırken, 30 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takımın toplam 137 golüne, Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

AKÇAY VE ÖĞRENCİLERİ 15 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Karadeniz ekibi, deplasmanda 16 maçtır kazanamıyor. Bordo-mavililer ezeli rakibiyle dış sahada yaptığı son 16 lig maçında 11 yenilgi, 5 beraberlik aldı, hiç galip gelemedi. Trabzonspor, Fenerbahçe’yi en son 1997-98 sezonunda 3. hafta da oynanan maçta 3-1 mağlup etmişti.

AKÇAY 1461 TRABZON’LA FENERBAHÇE’Yİ İSTANBUL’DA YENMİŞTİ
Trabzonspor’da göreve, PTT 1. Lig’de mücadele eden pilot takımı 1461 Trabzon’dan getirilen Mustafa Akçay, ilk Süper Lig ve Avrupa deneyimine karşın bordo-mavili takımın başında iyi sonuçlar elde etti. Akçay yönetiminde aldığı saha sonuçlarıyla son 5 sezonun en iyi Trabzon ortaya çıkarken, Karadeniz ekibi tarihinde ise ilk defa UEFA Avrupa Liginde mücadele etmek hakkı kazandı. Son 8 sezondur yenemediği Kayserspor’u ise deplasmanda yenerek hasrete son veren Trabzonspor, şimdi ise deplasmanda yenemediği Fenerbahçe karşısında yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 1461 Trabzon takımının başında olduğu geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında rakibini 3-2 yenerek bordo-mavili taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Aynı başarıyı bu kez Trabzonspor’un başında elde etmeye çalışacak olan Akçay ve öğrencileri ezeli rakibi karşısında 3 puan ile sahadan ayrılarak zirve yarışında puanları eşitlemeyi planlıyor.

YUSUF ERDOĞAN FENERBAHÇE’YE KİLİTLENDİ
1461 Trabzon forması giydiği geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan maça damgasını vuran Yusuf Erdoğan, sarı-lacivertli takıma bileniyor. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye kalelerini boş geçmeyen genç oyuncu bu kez Trabzonspor forması altında Fenerbahçe maçında gol atmanın hesaplarını yapıyor. 1461 Trabzon formasıyla Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını ve attığı golü unutmadığını belirten oyuncu, "O maç sonrası yaşadığımız sevincin ve gururun tarifi yoktu. İyi bir mücadeleyle, savaşarak haklı bir galibiyet aldık. Yine iyi mücadele ederek ve savaşarak galip gelmek istiyoruz. Takım olarak bu gücümüz ve inancımız var" ifadesini kullandı.
(İHA)