BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Obama: Bilgece bir seçim

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı seçilen Poroşenko ile görüştü. Obama görüşme sonrası ya...

Abone ol

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı seçilen Poroşenko ile görüştü. Obama görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Poroşenko’nun yeni devlet başkanı seçilmesini “bilgece bir seçim” olarak yorumladı.
Avrupa gezisi kapsamında Polonya’ya gelen Obama, Poroşenko ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ukrayna’nın yeni devlet başkanı ile ülkede barışın tesis edilmesi ve ABD’nin bu konuda vereceği destek konusunda görüştüklerini belirtti. Obama, dünya kamuoyunun Ukrayna’nın arkasında durması durumunda ülkenin gelişen bir demokrasi haline gelebileceğini kaydetti. ABD başkanı ayrıca Ukrayna’ya Rusya’nın gaz kesme tehdidinde bulunduğu Gazprom anlaşması konusunda yardım teklifinde bulunduklarını kaydetti.
Amerika’nın Ukrayna’ya birtakım askeri ekipman konusunda yardım yapacağını da kaydeden Obama, ülkede bulunan ayrılıkçıların tehdidine karşı Ukrayna’nın yanında olacaklarını belirtti. Polonya’nın komünist rejimden kurtuluşunun 25. Yılı kutlamaları nedeniyle Polonya’da bulunan Obama, Avrupa ziyareti kapsamında bir sonraki gezisini Brüksel’e gerçekleştirecek. Obama burada G7 zirvesine katılacak.
(İHA)