BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muğla'da orman yangını!

Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne bağlı Bayramdağı ve Karacağaç Mahalleri'ndeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı iki ayrı ormanlık alanda, bugün saat 11.30'da sıralarında yangın çıktı.

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını başladı.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye'ye bağlı Göcek Mahallesi Karadünek mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangına, kara ekipleri ile havadan bir helikopter ve 4 söndürme uçağıyla müdahale edilmeye başlandı. Kayalık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü öğrenildi.

FETHİYE YANGINI KONTROL ALTINI ALINDI

Fethiye ilçesinde, kayalık bölgede çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Göcek Mahallesi Karadünek mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüme eğilimi gösteren yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı.

İki yangın söndürme helikopteri ve bir amfibik uçak ile havadan, çok sayıda yer ekibiyle de karadan müdahale edilen yangında, yaklaşık 4 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

DALAMAN'DA DA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan, Dalaman'a bağlı Kızılkaya Mahallesi Bayramdağı mevkisinde de yangın çıktı. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 10 yangın söndürme işçisi, bir ilk müdahale aracı ve bir arazözle müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü.