BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama arayı açtı!

ABD Başkanı Barack Obama, son anketlere göre rakibi Mitt Romney ile arasındaki farkı daha da açtı.

Abone ol

ABD'de başkanlık seçimlerine 2 aydan az süre kala, seçimle ilgili anketlerin sayısında da artış gözleniyor.

Anketlere göre, partisinin kurultayından sonra rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney'ye karşı bir ivme yakalayan ABD Başkanı Barack Obama, farkı her geçen gün biraz daha açtı.

CNN/ORC International'ın geçen haftaki Demokrat Parti Ulusal Kurultayı'nın ardından yaptığı anket, Obama'ya destek oranında kurultaydan sonra 4 puanlık bir artış olduğunu ve ikili arasındaki farkın 6 puana çıktığını ortaya koydu. Ankete göre, Obama'nın eski Massachusetts Valisi Romney'ye karşı yüzde 46'ya karşı yüzde 52'lik üstünlüğü bulunuyor.

Aynı şirketler tarafından, Cumhuriyetçi Parti'nin Ağustos ayı sonundaki kurultayından sonra yapılan anket ise, Obama ile Romney'ye destek oranlarını yüzde 48'er olarak göstermişti.

FARK İYİCE AÇILDI

Gallup şirketinin anketine göre de, Obama ile Romney arasındaki fark, temmuz ayı başından bu yanaki en yüksek seviyeye çıktı.

Anket sonuçlarına bakıldığında, Obama'ya desteğin yüzde 49'e yükseldiği, Romney'ye desteğin ise yüzde 44'te kaldığı görülüyor.

Anketin, Demokratik Parti kurultayının düzenlendiği zaman zarfı ile olumsuz bir tablo ortaya koyan ağustos ayı istihdam verilerinin açıklandığı günü de kapsayacak şekilde, 2-8 Eylül günleri arasında yapıldığı belirtildi.

Gallup'un bir önceki hafta yaptığı ankete göre ise, Obama'nın Romney'ye karşı sadece bir puanlık, yüzde 46'ya karşı yüzde 47'lik üstünlüğü bulunuyordu.

Reuters/Ipsos tarafından önceki gün açıklanan anket de, Obama'ya destek oranının, Romney'nin 4 puan üzerine çıktığını göstermişti.

Cumhuriyetçi Parti'nin ulusal kurultayının ardından Romney, anketlerde Obama'yı yakalamayı başarmıştı. Ancak bu son anketlere göre, Demokratların kurultayının Obama'ya yaradığı görüldü.