BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

O ülke Türkiye'ye vizeyi kaldırdı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini verdi, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Salı Grubu’ndaki sohbet havasında geçen kahvaltıda EXPO 2016, G-20 zirvesi, NATO ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantıları, Antalya'nın turizm alternatifleri ve ulaşımı hakkında açıklama yaptı. 

ÇİN’E VİZE KALKIYOR

Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin’e vizenin kaldırılacağını duyurdu. Vizeleri kaldırmak adına çalışmalara devam ettiklerini ve Türkiye ile arasında vize olmayan ülkelerin sayısını artıracaklarını Salı Grubu üyelerine anlatan Çavuşoğlu, “Polonya ile aramızda vizeyi kaldırdık. Tek şartımız THY seferlerini artırmak. Ancak, kendilerinin bu konuda gelir kaybı kaygısı taşıdı. Bu talebimize olumlu bakmadılar. Aslına bakarsanız gelir kaybı değil daha fazla kazanacaklardı.” dedi.

 mevlut-cavusoglu.20150414162452.jpg

İşte Çavuşoğlu'nun o açıklamaları:

MOĞOLİSTAN’A THY UÇUŞU

Moğolistan’da Türk tarihi için önem arz eden ilk yazıtları görmeye gittim. Tarihimiz çok değerli. Burada artık bir müzemiz olacak. Bu anıtlara ulaşma noktasında toprak yola biz asfalt attık. 10 bin km’lik yol yaptık. Müzenin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

DİPLOMATLAR İÇİN ÖZEL AKADEMİ

“Türkiye’de genç diplomatlar için özel akademi düzenliyoruz. Geçen hafta bu nedenle 36 farklı ülkeden genç diplomatı ağırladı. Türkiye’nin tarihi, turistik, sosyal tanıtımının yanı sıra bu diplomatlara açtığımız akademide her konuda eğitim veriyoruz. Dışişleri Bakanlığımız bilişim ve teknolojiyi en iyi kullanan bakanlık olarak diğer ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor.”

G-20 ZİRVESİ ve KIRMIZI ÇİZGİ

Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tanıtım yapmamız lazım. Liderler, yöneticiler, bürokratlar ve tüm dünya ülkelerinden 4 bin basın mensubu Antalya’ya gelecek. Bu durumda hepimize önemli görev düşüyor. G-20 Zirvesi’nde ev sahibi olarak tek bir ülke davet etme hakkımız vardı, bunu da bilmenizi istiyorum Türkiye olarak Azerbeycan’ı davet ettik.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI 14-16 MAYIS'TA ANTALYA'DA 

Mayıs ayının 14- 16 tarihleri arasında NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarını Antalya SuSesi Hotel’de ağırlayacaklarını ilk kez açıklayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın diploması bölgesi olması içinde adım attıklarını dile getirdi.