BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

O uçağı Suriye düşürmedi! Şok iddia

BugünTV de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin şok bir iddia ortaya attı.

Abone ol

BugünTV de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Suriye’de vurulan ve iki pilotumuzun şehit olduğu uçakla ilgili de şok bir iddia ortaya attı…

O uçağı Suriye düşürmedi. Türkiye’den verilen talimatla sınır ihlali yaptırıldı.

"O UÇAĞI SURİYE DÜŞÜRMEDİ"

Uçak düştüğü gün bütün AKP yetkileri tutmak mümkün değil. Efendim bunun bedeli çok ağır olur hadi teskere çıkaralım. Türkiye’nin gücünü kimse test etmedi. Test etmedi ne oldu şimdi soruyorum.

O uçağa ne olduğunu ben sorayım size, ne oldu o uçak?

Türkiye’nin gücünü test etmeyin diyenlere soruyorum kim düşürdü bu uçağı?

Sizde bilgi var mı? Elbette bu bilgi var. Dosyaya gizlilik konmuş. Her şeyi yasakladıkları için böylesi bir yasaklı dönemde Ekmel Bey olur mu olmaz mı tartışması doğrusu Türkiye acısından Türkiye’nin gerçeklerini bilememek demektir. Yani bir uçağımız düşüyor iki tane pilotumuz şehit oluyor ve bununla ilgili kamuoyunun bilmesi gerekiyor.



Gürsel Tekin bunu Suriye düşürmedi mi kim düşürdü?

Valla onu da açıklasınlar…

Sizde bilgi var mı? Varsa açıklayın.

Elbette var şuanda açıklayamam dosyada gizlilik olduğu için açıklamak istemiyorum. Ama ben iktidar partisinin mutlaka açıklamasını istiyorum.

Suriye düşürmedi mi? Önce onu öğreneyim Suriye düşürmedi mi?

Bir rivayete göre öyle değil.

Yani öyle değil ne demek? Suriye düşürmedi mi?

Yani bilgiler öyle… Bilgiler öyle söylüyor.

Başka bir ülke mi düşürdü?

Bilemiyorum iste onu da AKP yetkilileri açıklasın çünkü daha geçen hafta bir on gün on beş gün önce dava devam ediyordu dava ne durumda onu bilmiyoruz. En azından kamuoyunun ailelerin iki tane şehit düşmüş pilotun ailesine ne olup olmadığının bilgisini verelim. Bakin koordinatlara baktığınızda koordinatlarda pilot konuşmaları var.

Ne diyor o konuşmalarda?

Diyor ki biz sınır ihlali yaptık… Gidin diyor…

Kim bu gidin diyen? Niye gönderdiniz? Gönderme gerekçenizin ne olup olmadığını bilmeden… Ben Suriye sınırına giriyorum diyor… Hattın öbür tarafında kişi girin diyor.

Dahası var mı?

Dahası da var tabi…

Onu da anlatın…

Anlatamam şuanda, dahası dosyada. Bu önümüzdeki günlerde gizlilik yasağı kalkarsa o zaman anlatırım.