BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

O telefon 1500 lirasına mal oldu

Afyonkarahisar'da emekli 54 yaşındaki Mevlüt Tunç kendisine gelen bir telefonla 1500 lirasından oldu...

Abone ol

Afyonkarahisar'da emekli 54 yaşındaki Mevlüt Tunç, cep telefonunu arayan bir kişinin, "Sizin banka hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Sizi bu durumdan kurtaracağız. Hesabınızdaki parayı vereceğimiz hesaba yatırın" sözleri üzerine hesabındaki 1500 lirayı dolandırıcılara kaptırdı.

Afyonkarahisar'da işçi emeklisi Mevlüt Tunç'un cep telefonunu arayan bir kişi, "Sizin banka kartınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Sizi bu durumdan kurtaracağız. Sizin gidin banka kartınızı iptal ettirmeniz gerekiyor. Ama önce hesabınızdaki parayı söyleyeceğimiz hesaba yatırın. Sonra da emniyete gidin. Polis arkadaşlar da evinize gelecek" dedi.

AİLESİ İHBAR ETTİ

Bunun üzerine Mevlüt Tunç, ne yapılması gerektiğini sorunca telefondaki kişi, Tunç'u yönlendirmeye başladı. Tunç'a hesabındaki parayı vereceği hesap numarasına yatırması halinde kartın iptal edileceğini söyleyen dolandırıcı, daha sonra telefonu kapattı. Dolandırıcının yönlendirmesi üzerine Mevlüt Tunç, evden ayrılarak hesabının bulunduğu bankaya gitti.

Durumdan şüphelenen eşi ise polisi arayarak "Bir kişi, eşimi aradı. Bankadaki parasını verdikleri hesaba yatırmasını istedi. O da para yatırmak için bankaya gitti" diye ihbarda bulundu.

POLİS UYARMAK İÇİN ARADI

Polis, cep telefonundan ulaşamadığı Tunç'u bulmak ve uyarmak için seferber oldu. Yaklaşık yarım saat süren arama sonunda polis ekipleri Tunç'u buldu. Ancak Mevlüt Tunç, polise, hesabında bulunan 1500 lirayı çekerek verilen hesap numarasına yatırdığını söyledi.

Polisin uyarısı üzerine dolandırıldığını anlayan Tunç, "Sabah telefon çaldı ve bir kişi hesabımdan terör örgütünün hesaplarına para aktarıldığını söyledi. Kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişinin yönlendirmesi üzerine paramı çekip verilen hesaba yatırdım. Evime polisin de geleceğini söyleyince inandım" dedi.

Polis, dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.