BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  SPOR

O söz Aziz Yıldırımı bağladı mı?

Fenerbahçe Kulübü'nün eski Başkanı Faruk Ilgaz, mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüyle kendisini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün yaşayan en eski başkanı olan 87 yaşındaki Ilgaz, Sarı-lacivertli kulübe 1966-1974, 1976-1980 ve 1983-1984 yılları arasında 3 dönem olmak üzere toplam 13 yıl başkanlık yaptı.

Ilgaz'ın başkanlığı dönemindeki 13 yılda Fenerbahçe Futbol Takımı toplamda 19 resmi kupa kazandı.

"YILDIRIM KENDİSİNİ ZORA SOKTU"

Faruk Ilgaz, Fenerbahçe Kulübü'nün, 12 yıla yakın süredir başkanlık görevini sürdüren Aziz Yıldırım yönetiminde sürekli yükseldiğini, yapılan yatırımların sonucunun her branşta büyük başarılarla alınacağına inandığını ifade etti.

Eski başkan, Yıldırım'ın son seçimli genel kurulda verdiği 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüyle ilgili olarak, "Sporda iddia olmaz. Sporun kendine göre şartları var. O şartların meydana gelmesi bazen olmayabiliyor. Fazla iddialı olmak kişiyi zor durumda bırakır. Aziz Yıldırım da bu iddiayla kendisini zor durumda bıraktı. Ondan kimse böyle bir talepte bulunmadı. Tabii ki o elinden geleni yapar. Ancak başkanın bir yere kadar tesiri var. Ondan sonrası futbolculara ve antrenörlere kalıyor" diye konuştu.

Kendi başkanlığı döneminde kazanılan 5 kupa hatırlatılarak, sezona TFF Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Fenerbahçe'nin önündeki 3 kulvarda da şampiyonluğa ulaşmasını mümkün görüp görmediği sorulan Ilgaz, "4 kupayı almak zor görünüyor. Keşke olsa..." dedi

"YILDIRIM'DAN SONRAKİ BAŞKAN KOÇ OLSUN"

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye daha uzun yıllar hizmet edebileceğini anlatan Faruk Ilgaz, Yıldırım'ın bırakması durumunda bu makama, mevcut yönetimde asbaşkan olarak görev yapan Ali Koç'u yakıştırdığını belirtti.

Ilgaz, Fenerbahçe'de son yıllardaki kongreler ve Yıldırım'a karşı çıkan adaylar konusunda değerlendirme yaparken, "Aziz Bey bu işi bıraktığı taktirde benim gönlüm Ali Koç'tan yana. Ali Koç çok iyi bir Fenerbahçeli. Varlıklı ve kulübünü seviyor. Atatürk'ün 3 adet balmumundan heykelini yaptırdı. Fenerbahçe'ye önemli hizmetleri olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"REKABET SAHADA KALMALI"

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerek futbol, gerekse diğer spor branşlarındaki mücadelelerde yaşanan gerginlikleri çok anlamsız bulduğunu anlatan Ilgaz, rekabetin sahada kalması gerektiğini, bunun için de kulüp başkanlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Ilgaz, sözlerine "Yöneticilerin tartışmalara girmesi çok ayıp. Futbolcuların sahada kavga etmesini tasvip etmiyorum, yazık oluyor. Bunun giderilmesinde başkanların büyük rolü olur. Rekabet sahada kalsın. Onun dışında yöneticiler, futbolcular büyük dostluklar kursunlar, birbirlerinin evlerine gitsinler yemek yesinler. Daha dostane bir ortam oluşturulsun. Burada en önemli görev de başkanlara düşüyor" diye devam etti.

Ilgaz, sarı-lacivertli ekibin şimdiki kaptanı Alex'in Türkiye'ye gelen en iyi yabancı futbolcu olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.