BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  GÜNCEL

O şoför bombacılarla da buluştu

BDP’li vekil Sebahat Tuncel’in şoförü Gülten Ç.'nin, PKK'nın görevlendirdiği bombacılarla irtibata geçtiği ortaya çıktı

Abone ol

İstanbul Başakşehir’de bulunan bombaların izini süren polis BDP’li vekil Sebahat Tuncel’in şoförüne ulaştı. Zırhı bile delebilecek güçteki bombayla eylem hazırlığında olan grup, Tuncel’in şoförüyle Zeytinburnu’da buluştu.

Olimpiyat Stadı Durağı’nda bulunan yaklaşık 7 kilo patlayıcı soruşturması kapsamında, BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel’in şoförü Gülten Ç.’le birlikte dokuz şüpheli gözaltına alındı. Gülten Ç.’nin PKK’nın sözde Özel Kuvvetlerinde yer alan ve kanlı eylemler yapmak için İstanbul’a gönderildikleri belirtilen Metin İ.’yle birlikte toplantı yaptığı iddia edildi. Gülten Ç., daha önce KCK soruşturması kapsamında aranan Şeyma G.’yi Tuncel’in makam arabası ile havalimanına götürülmesi ile gündeme gelmişti.

ŞİFRELİ MESAJ 

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün 2 Temmuz 2011 tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği bir yazı ile başlayan soruşturmada, örgütün sözde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Metin İ. Hatice B. ve Tahsin O.’ın kanlı eylem yapmak için İstanbul’a geldiği ve 19 Temmuz tarihinde Zeytinburnu’nda Sebahat Tuncel’in şoförü Gülten Ç. ile toplantı yaptığı belirlendi. Teknik takipte patlayıcıların yerinin bombacılara şifreli telefon mesajlarıyla bildirildiği de ortaya çıktı. 4 yıldır birlikte çalıştığı şoförünün asılsız iddialarla gözaltına alındığını belirten Sebahat Tuncel, “Bu yaşananlar şahsıma yönelik bir komplo” dedi.Başakşehir Olimpiyat Stadı otobüs durağı fidanlık alanda yapılan kazı çalışmasında 22 adet silindir şeklinde toplam 4 kilo 622 gram ağırlığında A-4 patlayıcı, 1 adet 2 kilogram ağırlığında C-4 ve içinde 700 adet bilye bulunan yönlendirilmiş fabrikasyon patlayıcı, 2 adet fünye ele geçirilmişti. Bilyelerin zırh delici özelliği bulunduğu belirtildi.

MAKAM ARACIYLA KCK’LILARA VIP SERVİS

BDP milletvekili Sebahat Tuncel’in özel şoförü Gülten Ç. daha öncede KCK soruşturmasında aranan Şeyma güzel’in havalimanına götürülmesi ile gündeme gelmişti. Kartepe deniz otobüsünü kaçırıp bombalı eylem yapmak isteyen Mensur Güzel’in aranan kardeşi “Leyla” kod adlı Şeyma Güzel 28 Nisan’da BDP milletvekili Sebahat Tuncel’in otomobile havalına geldiğinde yakalanmıştı.