BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O şehide 50 yıl sonra tören yapıldı

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1964 yılında katledilen kayıp şehit Halil Abdullah için 50 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

Abone ol

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1964 yılında katledilen kayıp şehit Halil Abdullah için 50 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

DNA SAYESİNDE BELİRLENDİ 

Baf’ın Hulu köyünde, 4 Şubat 1964’te Kıbrıslı Rumlar tarafından katledilen kayıp şehit Halil Abdullah'ın kimliği, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin yaptığı araştırmalar sonucu ailesinden alınan DNA örnekleri sayesinde belirlendi.

Şehit Halil Abdullah'ın naaşı, Lefkoşa Kabristanı'nda kılınan cenaze namazından sonra düzenlenen askeri törenle defnedildi. Törene, bazı milletvekilleri, Kayıp Şahıslar Komitesi yetkilileri, Halil Abdullah'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

YATAĞINDAN ALINDI 

Törende konuşan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, yatalak olan Halil Abdullah'ın 4 Şubat 1964'te Rumlar tarafından yatağından alınarak şehit edildiğini kaydetti.

“Rumlarla iç içe beraber yaşayamayız” diyen Ersan, "Şehidin kalıntıları bir ovada bulundu. Rahmetli şehidimiz öldürüldüğünde 70 yaşındaydı. Evli ve üç çocuğu vardı" ifadesini kullandı.