BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  GÜNCEL

O sapık yakayı ele verdi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde 3 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüphelinden 13'ü serbest bırakıldı

Abone ol

Üç gün önce evlerinin yakınında oynarken ortadan kaybolduktan 3 saat sonra arazide bulunan 3 yaşındaki erkek çocuğun ailesinin şikayetçi olması üzerine 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan çocuk ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Emniyetteki sorguları tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen 14 şüpheliden 13'ü serbest bırakılırken birisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BENİMLE YATACAKSIN YATMAZSAN...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da tecavüze uğradığını iddia eden 23 yaşındaki F.Ç. mahkemede ifade değiştirince, 3 sanıktan 2'si beraat etti, diğeri 14 yıl yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Dava konusu olay 22 Mayıs 2010'da Karataş İlçesi sahilinde meydana geldi. İddiaya göre çocuk bakıcılığı yapan F.Ç., akşam iş çıkışı evine gitmeye hazırlanırken, bir kız arkadaşının aracılığıyla tanıştığı 31 yaşındaki Nihat Can'ın, "Bir yerlerde oturup çay içelim" teklifini kabul etti. Buluşma noktasına 2 erkek arkadaşıyla gelen Nihat Can, kısa süre sonra F.Ç.'yi "Hadi gel seni otobüs durağına bırakalım" diyerek otomobiline bindirdi. Ancak Nihat Can, arkadaşları M.A. ve K.A. ile birlikte F.Ç.'ye bıçak çekerek Karataş İlçesi'ne götürdü. Sahile geldiklerinde M.A., F.Ç. ile cinsel ilişkiye girmek istedi.

TEHDİTLE TECAVÜZ ETTİ

F.Ç. "Ben hayat kadını değilim" diyerek kabul etmeyince de Nihat Can, sopayla dövdü. Sanıklar daha sonra, kadını boş bir eve götürdü. İddiaya göre Nihat Can, "Benimle sabaha kadar birlikte olacaksın, yoksa seni burada keserim. Kimsenin de haberi olmaz" diye tehdit edip, F.Ç.'ye tecavüz etti. Sabah olunca da, K.A. odaya kapattığı F.Ç.'ye "Benimle de yatacaksın, yatmazsan buradan sağ çıkamazsın" diye korkuttu ve o da tecavüz etti.

Genç kadını, başka erkeklere de pazarlamaya çalışan şüpheliler, başarılı olamayınca da, şikayetçi olmaması için tehdit edip kent merkezine bıraktı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

F.Ç'nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli gençleri yakaladı. Şüphelilerden Nihat Can ile K.A. ifadelerinin ardından tutuklandı. 3 sanık hakkında 'fuhuş' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 7 ile 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Nihat Can, Karataş'a gitme teklifinin F.Ç.'den geldiğini ileri sürüp "Karataş sahilinde bira içtikten sonra, köyde bulunan arkadaşımın evine gittik. F.Ç. başının ağrıdığını söyleyerek, diğer odaya geçti. Ben de peşinden gittim. Kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Sabah ben araç getirmeye gittim. Döndüğümde, K.A. ile cinsel ilişkiye giriyordu. Kendisini dövdüm. Sonra da, şehir merkezinde bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

K.A. da Nihat'ın doğru söylediğini belirterek, "Kendisi benim yatağıma gelip, birlikte olmak istedi. Nihat da görünce kendisine vurdu. Biz kendisine müşteri aramadık. Zorla cinsel ilişkiye de girmedik" dedi.

F.Ç. ise, "Sahilde M.A. benimle birlikte olmak istedi. Ben hayat kadını olmadığımı söyleyerek kabul etmeyince, Nihat beni sopayla dövdü. Sonra bir eve götürdüler. Nihat bana tecavüz etti. K.A. ile de kendi rızamla ilişkiye girdim. Sonra, Nihat beni pazarlamak istedi" iddiasında bulundu.

F.Ç.'nin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu'nda verilen raporda, ruh sağlığının bozulduğu bildirildi. Kurumun cinsel istismar dosyalarına bakan 6'ıncı İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan 11 sayfalık raporda, "... 22- 23.05.2010 tarihinde mağduru olduğu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

Mahkeme heyeti, karar duruşmasında mağdurun kendi isteğiyle birlikte olduğunu söylemesi üzerine, geçen duruşma tahliyesine karar verilen K.A. ile diğer tutuksuz sanık M.A.'nın kesin ve inandırıcı delil bulunmaması sebebiyle beraatlarına karar verdi.

Diğer sanık Nihat Can'ın ise mağdurun ruh sağlığını bozacak şekilde birden fazla nitelikli cinsel saldırı suçundan 10 yıl, fuhuş suçundan da 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca sanık Nihat Can'ın cinsel amaçlı hürriyeti tahdit suçunu işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

CİNSEL FANTEZİ CİNAYETİNİN CEZASI KESİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da oturan Ayşegül Karatoprak, iddiaya göre eşi Ahmek Karatoprak'ın kendisine cinsel fantezilerle eziyet çektirdiğini kuzeni Kadir Çınaroğlu'na anlatıp, eşiyle konuşmasını istedi.

26 Haziran 2009'da, Çınaroğlu ile Karatoprak konuşurken kavga çıktı. Tornavida ile yaralanan ve akciğer kanseri olduğu belirlenen Karatoprak, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildikten 2 ay sonra öldü. Yapılan otopside Karatoprak'ın yaralanmaya bağlı olarak öldüğü saptanınca, tutuklanan Kadir Çınaroğlu ile eşini öldürtmeye azmettirdiği öne sürülen Ayşegül Karatoprak hakkında dava açıldı. 2.5 yılı aşkın süredir devam eden davanın karar duruşması dün yapıldı.

738833_detay.jpgAyşegül Karatoprak'ın emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde, "Eşim erkekliğini kaybetmişti. Benimle cinsel ilişkiye giremediği için değişik cisimlerle bana acı çektiriyordu. 'Seni satacağım. Eve adam getireceğim, bana para kazandıracaksın, gözümün önünde ilişkiye girmenizi seyredeceğim' diyordu. Ben de eşimle konuşması için kuzenim Kadir'i çağırdım. Olayın bu şekilde gelişeceğini bilmiyordum" diyen tutuksuz sanık Ayşegül Karatoprak, son savunmasında eşini öldürtmediğini söyledi.

'KONUŞMAK İSTEDİM'

Kadir Çınaroğlu ise "Amacım Ahmet ile konuşup, neden böyle şeyler yaptığını sormaktı. Sorunca sinirlenip, 'Seni de, anneni de satarım' diyerek küfür edip Ayşegül ve bana vurmaya başladı. Savunma amaçlı tornavida ile 1-2 defa vurdum. Amacım konuşmaktı. Öldürmek değildi" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, Ayşegül Karatoprak'ın delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. Kadir Çınaroğlu ise 25 yıl hapse mahkûm edildi.

300 METREDEN DENİZE DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra paraşütün kontrolünü kaybeden Portekizli turist 30 yaşındaki Sergio Tavaros Da Silva, 300 metre yükseklikten denize düşerek yaralandı.

Ölüdeniz Beldesi'ne tatil için gelen Portekiz uyruklu Sergio Tavaros Da Silva, bugün öğle saatlerinde Babadağ'ın 1700 metrelik pistinden yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yaptı. Belceğiz Plajı açıklarında, 300 metre yükseklikte rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybeden Da Silva, dönerek düşmeye başladı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta denize kontrolsüz düşen ve yedek paraşütünü son anda açan Da Silva, ölümcül bir çarpmadan kurtuldu.

Plajda bekletilen kurtarma botu hemen hareket ederek Da Silva'ya ulaştı ve sudan çıkardı. Sağlık ekiplerinin sorularına tepkisiz kalan Portekizli pilot, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çapmanın şiddetiyle vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler oluşan Da Silva, tedaviye alındı. Portekizli turistin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ADANA'DA FECİ KAZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da otomobilin motosiklete çarpması sonucu 1 kişi öldü.

Merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi Mıdık Caddesi'nde sürücüsünün ismi açıklanmayan 01 AL 03 plakalı otomobil, Sergen Cücü'nün kullandığı plakasız motosiklete arkadan çarptı.

Cücü, kaza yerinde hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Ailesinin tek çocuğu olduğu belirtilen Sergen Cücü'nün yakınları kazayı duyarak caddeye geldi ve bazıları fenalık geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.