BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O saldırganlar adliyede

Taksim’de dün Gezi Parkı eylemi sırasında göstericilere pala, bıçak ve sopalarla saldıran 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin esnaf ol...

Abone ol

Taksim’de dün Gezi Parkı eylemi sırasında göstericilere pala, bıçak ve sopalarla saldıran 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin esnaf oldukları, müşterilerine rahatsızlık verilmesi üzerine olayların yaşandığını belirttikleri öğrenildi.
Taksim Dayanışması’nın dün saat 19.00’da Gezi Parkı’na girmek için yaptığı çağrıyla Taksim’de toplanmaya başlayan eylemcilere polis müdahalede bulunmuştu. Müdahaleler sırasında Taksim Talimhane bölgesinde bir şahısın elindeki palayla eylemcilere saldırdığı görüntülenmiş, ardından palalı şahıs ve ellerinde döner bıçağı ve sopa ile yakalanan 3 arkadaşı emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Şüpheliler kendilerini gözaltına almaya çalışan bir çevik kuvvet müdürünün de elinden yaralanmasına sebep olmuştu.
Emniyetteki sorguları sona eren 4 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. “Polise mukavemet ve yaralama” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerin 4’ününde esnaf olduğu öğrenildi. Sorgularında ise eylemcilerin müşterilerine rahatsızlık verdiğini, bundan dolayı aralarında tartışma yaşandığını, sonrasında ise görüntülere geçen olayların ortaya çıktığını belirttikleri öğrenildi. Ayrıca Talimhane’de esnaf olan şüphelilerin Gezi Parkı eylemleri sırasında zarara uğradıklarını, borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini ve bu sebeple sinirlerine hakim olamadıklarını da söyledikleri öğrenildi.
(İHA)