BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.387,53
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı baskı rejimine karşı bir direniştir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi Parkı baskı rejimine karşı bir direniştir. Bu direnişe sadece biz değil bütün dünya saygı göster...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi Parkı baskı rejimine karşı bir direniştir. Bu direnişe sadece biz değil bütün dünya saygı gösterdi” dedi.
652. Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek üzere Edirne’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı için insanların canlarını feda ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Hiç kimse unutmasın Gezi Parkı sıradan bir park değil. Gezi Parkını bütün dünya biliyor. Gezi Parkı gençlerin parkıdır. Gezi Parkı özgürlüğün teneffüs edildiği parktır. Sıradan bir park olmaktan çıktı. Gezi Parkı için insanlar gözlerini feda etti. Gezi Parkı için insanlar canlarını feda etti. Gezi Parkı için 10 bin kişi yaralandı. Gezi Parkı baskı rejimine karşı bir direniştir. Bu direnişe sadece biz değil bütün dünya saygı gösterdi. Amerika’dan Japonya’ya kadar bütün dünyada yankılandı. Gezi Parkı artık demokrasi şölenidir. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor.”
(İHA)