BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

O partilerin liderleri CHP'den aday gösterilecek

CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-Demokrat Parti ittifakı yarın resmiyete kavuşacak... CHP ittifakı daha geniş zamine oturtmak için ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı da kendi listelerinden aday göstereceği iddia edildi... Perinçek'in ittifak teklifi ise reddedildi...

Abone ol

24 HAZİRAN erken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine geri sayım sürerken, muhalefet partileri arasındaki ittifak da genişliyor. CHP - İYİ Parti - Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasındaki ittifak yarın saat 15.00'te protokol imzalanacak. Demokrat Parti'nin İYİ Parti listesinden seçime gireceği belirtilirken, CHP'nin ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı da kendi listelerinden aday göstereceği iddia edildi. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in ittifak teklifi ise CHP tarafından reddedildi.

DEMOKRAT PARTİ İYİ PARTİ LİSTESİNDEN GİRECEK... Edinilen bilgiye göre CHP, SP, İYİ Parti kendi ad ve listeleriyle seçime girerken, DP’nin İYİ Parti listelerinden seçime girmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Bu kapsamda DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da İYİ Parti listesinden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. SP’nin de bir kaç ismi İYİ Parti veya CHP listelerinden gösterebileceği belirtiliyor.

İKİ PARTİ LİDERİ DE CHP LİSTESİNDE... CHP’nin kendi listelerinden, aralarında ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal gibi baraj sıkıntısı olan parti başkanlarını aday gösterebileceği belirtiliyor. Muhalefetin ilk hedefi, genel seçimlerde en az 301 milletvekili ile parlamentoya girmek ve Cumhur ittifakı karşısında çoğunluğu elde etmek. Muhalefet 24 Haziran için Meclis’te çoğunluğu ele geçirmek isterken, planlarını Cumhurbaşkanı seçiminin de ikinci tura kalması yönünde yapıyor.

CHP PERİNÇEK'İ REDDETTİ... Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ittifak teklif etmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı telefonla arayıp “Biz CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile anlaştık. Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik” dediği öğrenildi.

Muhalefet ittifak sözleşmesi imzalıyor! İttifakın adı ne?..

CHP, Perinçek'e cevabını telefonla verdi! İttifak var mı?..