BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

O müdür 3 yıl sonra ilk kez açıkladı!

Eski Başkentgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 3 yıldır süren sessizliğini bozdu

Abone ol

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 1 Ocak 2009’da, 7 üniversite öğrencisi doğalgaz faciası sonrası yaşamını yitirdi. Olayla ilgili dava geçtiğimiz hafta Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlandı.

Olay sonrası “yarı çıplaklardı” açıklamasıyla tepkilere neden olan ve istifa etmek zorunda kalan eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir ile birlikte 9 kişi “kusurlu oldukları tespit edilemediği” gerekçesiyle beraat etti.

BELDEN ÜSTÜ YARI ÇIPLAKTI

Facia sonrası düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak gördüklerini anlatan Demir, “Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak" sözleriyle tepki çekmişti.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran sözlerinin ardında istifa eden ve 3 yıldır sessizliğini koruyan Veysel Karani Demir sessizliğini Beyaz Tv’ye bozdu. Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Uyan Türkiyem” programına konuk olan Veysel Karani Demir canlı yayında Tahir Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

GENÇLER ÇIPLAKTI DEMEDİM

Sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Demir “Bazı kalemşörlerin gayretleriyle açıklamalarım tamamen aksi bir açıklamaya döndü. Ben o çocuklara gayri ahlaki bir isnatta bulunmadım. Ben 'gençler yarı çıplaktı' demedim. Star TV muhabiri toplantıda neden kravat takmadığımı sordu. Canım sıkıldı, 'Keyfim yok' deyip geçiştirdim.” dedi.

İÇERİDE 2 KİŞİ GÖRDÜM

Olay yerinde sadece 2 kişiyi gördüğünü kaydeden Demir “Kapının yanında bir kız çocuğu gördüm. Eli böyle kapıya doğru uzanmış, az daha kapıyı açabilse belki hepsinin hayatı kurtulacakmış. Bir genç de kanepede uzanmış, böyle gömleğini yırtmış. Ben 2 genç gördüm. Ben öyle çıplak falan ya da gayri ahlaki bir durum görmedim. O faciada insanın aklına gelen hadise bu mu yani?” şeklinde konuştu.

PİŞMAN OLACAK BİR SÖZ SÖYLEMEDİM

Hadiselerin bu şekilde gelişmesinden üzgün olduğunu söyleyen Demir, “Pişman olacağım hiçbir şey söylemedim. Ölen gençlerin ailelerine Allah’tan sabır diliyorum ve başsağlığı diliyorum. Çok zor olmalı, zor bir durum” diye konuştu.