BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.433,08
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Edebiyat dolu bir hafta

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği İstanbul Edebiyat Festivali, bugün (24 Aralık) başlıyor.

Abone ol

Edebiyatseverlere bir hafta boyunca ‘Edebiyat Mevsimi’ yaşatacak olan program Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilecek. Altı gün sürecek festivalde söyleşiler, açık oturumlar, paneller, film gösterimleri ve konser gibi 14 farklı etkinlik yer alacak.

Tasavvuf ve Dil, Tasavvuf ve Şiir, Tasavvuf ve Hikaye, Tasavvuf ve Roman gibi başlıkların işleneceği programda Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Sadık Yalsızuçanlar, Prof Dr Saadettin Ökten Ali Ural, Mehmed Doğan, Emin Işık, Ender Doğan, Ekrem Demirli, Rachid Gulam gibi 60’dan fazla edebiyatçı, akademisyen ve sanatçı da İstanbullu edebiyatseverleri Sultanahmet’in tarihî atmosferinde ağırlayacak. Ayrıca, festivalde iki konser verilecek. Anadolu ve İstanbul tekke ilahileri söylenecek.

BIYIKLI: TASAVVUF EDEBİYAT MEVSİMİ'Nİ YUKARI TAŞIDI

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yaptığı açıklamada, “Modern düşüncenin, özellikle dil ve edebiyat felsefesinin vardığı noktalarla, tasavvufun söylemleri arasındaki derin ve kaçınılmaz paralellik, tasavvufu, Edebiyat Mevsimi’nin üst başlığına taşımamıza vesile oldu" dedi.

Tasavvufun, geleneksel ilmi disiplinler içinde her zaman lehimleyici, kaynaştırıcı hatta esasları oluşturan bir yeri olduğunu anlatan Bıyıklı, şöyle konuştu: "Tasavvuf yolunun öncü ruhları, yaşadıkları çağın kültürüne, sanatına, edebiyatına büyük katkıda bulunmuş ve etkileri yüzyıllar boyunca devam etmiştir. Bizler de Yazarlar Birliği olarak değerli katılımcılarımızın desteğiyle, kendi yerimizde, kendi zevkimize göre, kendi yaşanmışlıklarımızın penceresinden bakmaya çalışarak bir hafta boyunca edebiyat ve tasavvuf ilişkisini konuşacağız.”