BIST 9.643
DOLAR 32,51
EURO 34,64
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

PKK kampları 4 saat bombalandı!

Türk savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına operasyon düzenleyerek, 5 ayrı bölgede önceden belirlenen 15 terörist hedefi vurdu

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kampları ve geçiş güzergahlarında hareketli terörist grupların kış üslenmesi yapmaya çalıştıklarına ilişkin alınan bir istihbarat Diyarbakır'da hareketliliğe yol açtı.

2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden dün saat 20.00 sıralarında 10 F-16 savaş uçağı havalandı. Acil kodlu emirle peş peşe havalanan savaş uçakları, Hakkari üzerinden uçarak Irak'ın kuzeyine gitti.

15 TERÖRİST HEDEFİ VURMAYA BAŞLADILAR

Irak'a giren Türk savaş uçakları, 5 ayrı bölgede daha önceden tespit edilen 15 terörist hedefi vurmaya başladı. 'Pars' ve 'Atmaca filolarına bağlı uçakların Diyarbakır'dan kalkması ile başlayan operasyon gece yarısına kadar devam etti. Yetkililer sınırötesi hava harekatının ilk olarak Hakurk kampına yönelik başladığını belirtti.

EŞ ZAMANLI BOMBALANDI

Hakurk'un ardından Gelireş, Gelişehzade, Dolezerke, Bermize, Dayle, Avaşin, Basyan ve Hınere bölgelerinde tespit edilen PKK'nın kış üslenmelerinin de eş zamanlı olarak bombalandığı ifade edildi. Operasyon sırasında örgüte ait uçaksavar bataryaları, kış üslenmesi için hazırlanan sığınaklar ve bazı tesislerin vurulduğu belirtildi. Operasyona katılan uçaklar, güvenli biçimde üslerine döndü.