BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.468,22
HABER /  POLİTİKA

O komutan Tarafa balyozu vurdu!

Taraf'ın ortaya çıkardığı balyoz darbe planına hedefteki komutan Çetin Doğan çok sert bir cevap verdi.

Abone ol

Emekli 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan, Taraf'a yaptığı "hodri meydan" çağrısının ardından Habertürk binasından ayrılmadı.

ALINLARINI KARIŞLARIM

Saat 19.00'da başlayan canlı yayında Yiğit Bulut'un sorularını yanıtlayan Doğan, "Çıksınlar eteklerinde ne varsa döksünler. O CD'lerde benim konuşmalarım ele geçirilmiş olabilir. Çünkü açıktır. CD'leri yukarı veriyoruz. Bu sözler içerisinde benim 'şurayı bombalayacağız şunu yapacağız', yahut başka bir general arkadaşımın sözünü bulurlarsa ben alınlarımı karışlarım" diye konuştu.

Taraf'tan yanıt gelmedi. Emekli Org. Doğan, çağrılması durumunda ifade vermeye gideceğini de söyledi.

ASKERİ ŞURA'DA ERDOĞAN'I UYARMIŞ

Doğan AK Parti ile ilgili rahatsızlıklarını Askeri Şura'da da dile getirdiğini belirtti.  Doğan şunları söyledi: Askeri Şura toplantısında kendisine söyledim. Tabanını merkez sağa çekin. Dini öne çıkarmayın. Bu önerimiz doğrultusunda adım atılsaydı. Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir kararı olmazdı.

DEMOKRAT OLMANI KOŞULU TSK'YA KÜFRETMEK

Ekranlara bu kadar çıkma, kamuoyunu bu kadar suni gündemle meşgul etmeyi doğru bulmuyorum, özür dilerim. Maksadım kendi şahsımı kurtarmak değil. TSK söz konusu. Türkiye'de demokrat olmanın koşulunu TSK'ya küfretmekten ibaret sanan insanlar var.

DARBE DEĞİL SENARYO

2002'de harp oyunu seminer yapılmıştır. Ama ismi balyoz degildir. Balyoz diye harekat planı olmaz. Mevcut planların jenerik senaryoda ayrı bir ortamda denenmesidir.

HARP OYUNLARI ZATEN EĞİTİM AMAÇLIDIR

70'lik bir ihtiyarı zorla sahneye çıkardılar. Elhamdulillah elimiz tutuyor. Bunlar oldukça laik demokratik cumhuriyeti meşru zeminlerde savunmaya devam edeceğim. Harp oyunları zaten eğitim amaçlıdır. Bunların gerçekle bir ilgisi yok. Planlar hem dış hem iç tehtide karşı mevcuttur. Cami bombalamak falan söz konusu değil.

Kendi ele geçirdiği senaryolar içinde DVD'ler varsa bilmiyorum. Ben söylediğim sözlerin her zaman arkasındayım. Meşru olmayan bir konuyu hiçbir toplantıda gizli ya da açık... Silahlı kuvvetleri meşruiyet dışına çıkaran bir sözüm bir davranışım olamaz. Ben sözlerimi aynı şekilde başka zeminlerde de yazılı olarak da sözlü olarak da ilgililiere söylemişimdir.

BUNUN ALTINDA EZİLECEKLER

Sayın Baransu'nun 'Şu sözünüzü gördüm, şu imzanız var' demesini isterim. Bunun altında ezilecekler bunun altında kahrolacaklar.

SAVCI İFADE İSTERSE HER ZEMİNDE VERİRİM

Savcı ifade isterse bunu her zeminde veririm. Mesele gerçeklerin ortaya çıkmasıdır. Ergenekon savcılarını dava ettim. Daha önce biraz kırgınım kendilerine. Gerçek olmayan bir elgeyi iddianameye koydular. Bunu Taraf da kullandı. Aynı haltı ikinci kez yapıyorlar. Ancak resmi olarak çağırırlarsa gider ifade veririm.

Ne böyle bir plan yapılmıştır ne de aklımızdan geçmiştir. Çok partili sisteme geçildiğinden beri seçim sandığında çok rasyonel davranılmıştır. İhtilalin nasıl sonuçlar doğurduğunu, insanları hiç hak etmedikleri noktaya çıkarmıştır.

BİFTEK GERDEK VE İHTİLAL KANSIZ OLURSA İŞE YARAMAZ

Ben idamlara, eli silahsız insanların kim olursa olsun her zaman karşı çıktım. 60 ihtilalinde de 3 kişinin idamı bende hüzün yarattı. Fakat ertesi gün Çetin Altan'ın yazısını okudum: Biftek, gerdek ve ihtilal kansız olursa işe yaramaz. Bende bir şaşkınlık yarattı. Köylü-millet diye bir edebiyatı var. Oğulların yetiştirdikleri tosuncuklar maşallah..

MUHTEREMLERİN KENDİ DERGAHINDA YAZDIĞI SENARYO

Belge diye bir şey yok. Muhteremlerin kendi dergahlarında yazdığı senaryo. Hrant Dink'i tanımıyorum. Ama geçmişteki konuşmalarını dinledim, çok candan, samimiyetle söylüyorum hüzünlendim. Ben kendi makamımda Ermeni Cemaati liderini de kabul ettim. Bütün insanlaarla barışık biriyim.

TSK DİNE SAYGILIDIR

TSK dine saygılıdır. Ama gerçek İslam'a. Ramazan aylarında oruça saygılıyız. Hatta yemek düzenlerimizi buna göre ayarlarız.