BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Şehidi artır ekonomiyi batır

Darbe Planı ile ilgili yeni belgeler, Çetin Doğan cuntasının darbe yapabilmek için ülkeyi uçurumdan aşağı yuvarlamayı tasarladığını ortaya koldu.

Abone ol

Taraf gazetesinde yayınlanan Balyoz Darbe Planı ile ilgili yeni belgeler, Çetin Doğan cuntasının darbe yapabilmek için ülkeyi uçurumdan aşağı yuvarlamayı tasarladığını ortaya koldu.

Darbeye zemin pazırlamak için planlanan Fatih ve Beyazıt camilerinde Cuma namazı sırasında bomba patlatılması, Ege’de Türk savaş jetinin düşürülmesi gibi eylemlerin yanında, ülkeyi ekonomik krize sokmak, şehit cenazelerinin sayısını azaltmak, El Kaide’ye İstanbul’u bombalatmak gibi ülkeyi kan gölüne çevirmeyi amaçlayan planlar da yapılmış.

Önce sıkıyönetim ardından darbe yapılması için hazırlanan Balyoz Planı’nda darbenin ardından yapılacaklar da tek tek belirtilmiş. Darbeye giden yolda yardım alınacak gazetecilerin listesi yapıldığı gibi sıkıyönetimin ilan edilmesinin ardından tutuklanacak gazeteciler de listelenmiş. Tutuklanacak 200 bin kişinin Fenerbahçe Stadı gibi büyük stadyumlarda toplanması planlanmış, darbe sonrasının hükümeti şekillendirilmiş, kamu kurum ve kuruluşlarında gözaltına alınacaklar ve onların yerine atanacaklar isim isim belirlenmiş. İşte darbeye giden yolda yapılacaklar ve darbe sonrası atılacak adımlar:

Darbe 4 aşamada tamamlanacak

Balyoz Planı’na göre darbe ‘hazırlık’, ‘harekat ortamının şekillendirilmesi’, ‘icra’ ve ‘yeniden yapılandırma” olarak dört safhada gerçekleştirilecekti. Darbe planı şöyle kamufle edilecekti: “Balyoz Güvenlik Harekat Planı, ‘Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryo’ isimli jenerik bir plan şeklinde, “GİZLİ” gizlilik derecesinde ve özel seçilmiş, sınırlı sayıda personelin katılımıyla icra edilecek bir plan seminerinde denenecek ve müzakere edilecek.” 

SİLAHLARI ÇIKAR VE DAĞIT

‘Harekât ortamının şekillendirilmesi’ safhasında yapılacak bir uygulama ise kafaları karıştırdı. Buna göre “Harekat ortamını şekillendirmek için kullanılmak üzere idhar noktalarında depolanan mühimmat çıkartılarak planlandığı şekilde dağıtılacak” deniliyor. Planda, sıkıyönetim ve darbe ortamının şekillendirilmesi için “İstanbul ve civarı başta olmak üzere hassasiyet arz eden şehirlerde iltisaklı kişilerin sevk ve idare ettiği halka yönelik eylemler yapılacak” deniliyor.

ÇARŞAF, SAKAL, ORAJ VE MEDYA

Bu talimatın detaylandırıldığı ‘Çarşaf Eylem Planı’ Fatih Camii’ne Cuma namazı kılınırken saldırılmasını, ‘Sakal Eylem Planı’ ise Beyazıt Camii’ne benzer bir saldırı düzenlenmesini öngörüyor. İbrahim Fırtına imzalı ‘Oraj Hava Harekat Planı’nda ise bir Türk jetinin Yunan uçaklarına düşürtülmesi, olmazsa Türk Özel Filo mensuplarınca düşürülmesi isteniyor.

TAHRİK EDİP HALKI SOKAĞA DÖK

Harekat ortamının şekillenmesi için yapılacaklar arasında “TSK haricindeki dost unsurlar tarafından yapılacak ekonomik operasyonlarla hem ulusal hem de uluslararası ortamda ülke ekonomik darboğaza sürüklenecek. Öğrenci olayları tırmandırılacak. Şehit cenazelerinin sayısı artırılacak. Faili meçhul eylemler yapılacak. Tüm bunlar sonrası organize edilecek halk sokağa dökülecek. (Star)