BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

O kişi Hayrünnisa değil

Haşemayla denize giren bir bayan görüntülenmişti Göcek koylarında. İşte o habere ilişkin Köşk'ten açıklama geldi.

Abone ol

Gül’ün tatiliyle ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, fotoğraftaki haşemayla denize giren kişinin Hayrünnisa Gül olmadığı belirtildi ve Cumhurbaşkanı’nın tatil yeri hakkında detaylı bilginin güvenliğini tehlikeye atmak olduğu vurgulandı.

Nerede tatil yaptığı açıklanmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eşi ve oğullarıyla birlikte Muğla’nın Göcek koylarında özel bir yatla mavi yolculuğa çıktığı haberleri basında yer aldı. Haberlerde yayımlanan fotoğrafta, haşemayla denize giren kişinin Hayrünnisa Gül olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden bu haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tatiline ilişkin olarak bugün bazı basın-yayın organlarında haber, fotoğraf ve görüntüler yayımlanmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki söz konusu fotoğraflardaki kişi iddia edildiği gibi Sayın Hanımefendi değildir.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç günlük tatilinin içeriği konusunda detaylı bilgiler verilmesi, bulunduğu yerin haber, fotoğraf ve görüntülerle ortaya konulması, kabul edilmelidir ki kendilerinin güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

Bu hassas konuda basın mensuplarının gerekli özeni göstererek, duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinin beklenmesi doğaldır.

Bu tür haber, fotoğraf ve görüntüler, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin özel hayatını taciz eder niteliktedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”