BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kadın sesiyle dolandırdı

Karadeniz'de kadın sesi taklidi yaparak, birlikte olma vaadiyle çok sayıda erkeği dolandırdığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

Abone ol

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran, S.T, İ.B, A.C.Ş, H.B ve E.S adlı kişiler, kadın olduğunu zannettikleri bir kişi tarafından dolandırıldıklarını belirterek, şikayette bulundular. Şikayetlerinde, kendilerini telefonla arayan ve birlikte olabileceklerini söyleyen bu kişinin istediği bir banka hesabına, 150 ile 300 YTL arasında değişen miktarlarda paralar yatırdıklarını, ancak parayı yatırdıktan sonra bu kişinin, kadın sesi taklidi yapan bir erkek olduğunu öğrendiklerini ve dolandırıldıklarını anladıklarını söylediler.

Benzer şikayetlerin Giresun ve Ordu emniyet müdürlüklerine de yapıldığını tespit eden polis ekipleri, şikayetçilerin verdiği banka hesap numaralarından yaptığı izleme sonucu, kadın sesi taklidi yaparak erkekleri dolandırdığı öne sürülen İbrahim K'yı (25), Antalya'da tatil yaparken yakaladı. Gözaltına alınan İbrahim K, dolandırıcılık suçunun ilk işlendiği Ordu'ya götürülerek, yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.