BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

'O katili yetiştiren anneyi merak ediyorum'

Öldürülen, Kayserili Tekin kardeşlerin annesi Leyla Tekin, yaşadığı acıyı işte bu sözlerle dile getirdi.

Abone ol

Öldürülen Kayserili Ahmet ve Dilruba Tekin kardeşlerin annesi Leyla Tekin, yaşadığı acıyı, "Çocukarım şehit oldu. Ben de şehit annesiyim. O katili yetiştiren anneyi de merak ediyorum" şeklinde dile getirdi.

Kayseri'de 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıkan ve Uğur Veli G. isimli şahıs tarafından öldürülen Ahmet ve Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin,
yaşadığı acıyı ziyarete gelen misafirler ve gazetecilerle paylaştı.

"ÇOCUKLARIM ŞEHİT, BEN DE ŞEHİT ANNESİYİM"

Talas'taki evlerine başsağlığı için gelen ziyaretçilerini ağırlayan anne Tekin, çocuklarının kaybolduğu günkü odalarını hala toplamadığını belirtti. Yataklarının üzerindeki eşyalarını ve resimlerini kaldırmaya elinin uzanmadığını anlatan acılı anne Tekin, "Benim çocuklarım şehit oldu. Ben şu anda şehit annesiyim. O caniyi önce Allah'a sonra cezaevine havale ediyorum. İnşallah orada da cezasını bulur. Can çekerek ölür. Biz, çocuklarımız şehit olduğu için mutluyuz. 556 gün boyunca çocuklarımı bekledim. Ama kötü haber geldi. Yine mutluyum ki cesedi ve katili bulundu. Bulan ekibe, Cumhurbaşkanımıza ve bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben çocuklarımı cani yetiştirmedim. Bu adamı nasıl bir anne yetiştirmiş merak ediyorum. Ben çocuklarımı şehit verdim. Onun annesi babası üzülsün." dedi. Çocuklarının ölüm haberini almasıyla birlikte tüm ümitlerinin tükendiğini ifade eden anne Tekin, artık mezarlarıyla teselli bulmaya çalışacaklarını, gidip dua edeceklerini söyledi.

Çocuklarının odasını toplamaya cesaret dahi edemediğini, elinin varmadığını anlatan anne Tekin, yataklarında bir hafta bile doya doya yatamadıklarını, önlüklerini giyip ders kitaplarını okuyamadıklarını dile getirdi. Kızı Dilruba Tekin'in okula giderken giymesi için ördüğü kıyafetlere dokunan anne Tekin, "Bunların hiçbirisini giyemeden kızımı mezara sokan caninin acı çekerek ölmesini istiyorum" diye konuştu.

"KATİLİ NASIL BİR ANNE YETİŞTİRMİŞ MERAK EDİYORUM"


Uğur Veli G.'yi nasıl bir annenin yetiştirdiğini merak ettiğini belirten Tekin, "Onun bacısı o evi bütün çocuklara tecavüz edip öldürsün diye mi ona vermişler. O aileye sesleniyorum. Vicdanları sızlasın. Kardeşlerinin sapık bir ruh olduğunu bilmiyorlar mıydı? Oradaki bina sakinleri o adamı nasıl barındırdı. Benim çocuklarım oraya çıkarken hiç mi gören olmadı. Onun ailesi, annesi, babası bizi izleyince üzülmüyorlar mı. Bir evlat değil cani yetiştirmişler. Bu caniyi devlet besleyip de bırakmasın. Başka ailelerin canı da yanmasın. Bir de utanmadan oğlumun ellerini, ağzını bağladığını, kızımın can verişini hiç unutamadığını söylüyor. İnşallah kendisi de bizim çocuklarımız nasıl acı çektiyse öyle acı çekerek ölür. O bizim canımızı yaktı onun da canı yansın" diyerek açılarını dile getirdi.


Ailelere de tavsiyede bulunan Tekin, çocuklarına çok daha fazla sahip çıkmalarını istedi. Kendisinin evlatlarını gözünden bile sakındığını kaydeden anne Tekin, bayramda o kadar çocuk şeker toplarken kendi çocuklarının başına geldiğini, bunun acısını yaşadıklarını vurguladı.


Öte yandan Talas Belediyesi de Tekin ailesinin yaşadığı apartmanın önüne taziye çadırı kurdu. Vatandaşlar çadıra gelerek ailenin acısını paylaşıyor.