BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

Sınavla hırsızlık elemanı aldılar

Çökertilen hırsızlık çetesinin eleman alımı 'bu kadarına da pes' dedirtti. Polislerin ulaştığı ayrıntı akıllara durgunluk veriyor.

Abone ol

Polisin, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 14 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Şebekenin, hırsızlık yapacak elemanları sınavla seçtiği belirlendi. Şebekede görev alan elemanların çoğunun Diyarbakırlı üniversite mezunu ve işsiz gençlerden olması dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 ay boyunca çeteyi takibe aldı. Takip sonunda dün sabah saatlerinde İzmit, Darıca, Çayırova, Gebze ve İstanbul'da ve 12 ayrı noktada eş zamanlı operason gerçekleştirildi.

ÇETE ELEBAŞI VE SEVGİLİSİ DE GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında, 14 kişilik hırsızlık çetesini çökertildi. Gözaltına alınanlar arasında çete lideri Hüsnü A. (34) ve sevgilisi olduğu, çetenin para hesabını tuttuğu iddia edilen muhasebeci Aydan T. (33) de bulunuyor. Aydan T'nin yer temin ettiği şebekenin diğer elemanları Adnan Ö.(23), Erkan Y.(35), Hakan A.(34), Celal E.(35), Şenol G.(26), Selçuk A.(24), Sinan C.(19), Fatih C.(28) Cihan T.(20), Murat Y(19), Sinan N.(29) Mehmet M.'de (20) gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Şebeke üyelerinin ikametlerine yapılan operasyonda 200 bin liralık çek ve çeşitli değerli eşyalar el konuldu. Evlerde ayrıca, 16 cep telefonu, 4 hard dick, 2 bilgisayar kasası, 3 laptop, 22 adet sim kart, 2 adet 100 bin liralık çek, 3 adet 500 liralık senet, 7 adet fotoğraf makinesi, 12 adet kol saati, 3 dijital kamera, 2 adet el telsizi, ziynet eşyaları olmak üzere toplam 179 parça çalıntı mal ele geçirildi.

Emniyette ifadesi alınan zanlılar, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, hırsızlık mallarını satın alma, haksız kazanç sağlama, evden hırsızlık' gibi suçlamalarla Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi

DİYARBAKIRLI İŞSİZ ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ SINAVLA ALMIŞ

Çetenin lideri olduğu iddia edilen Hüsnü A.'nın Diyarbakır'lı olduğu ve orada bir kahvesinin olduğu öğrenildi. Hüsnü A.'nın Diyarbakır'da kendi kahvesinde hırsızlık yapacak kişileri yaptığı özel sınavla ve bazı üyelerinin aileleri para verdiği belirlendi. Çete elebaşının, üye olarak aldığı gençleri ilk önce gözcü olarak yetiştirdiği ardından da kendisinin bizzat hırsızlık yapmayı öğrettiğini iddia edildi. 

ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Ayrıca Hüsnü A.'nın örgüt sempatizanlarını da Diyarbakır'dan alarak İstanbul'a götürdüğü öğrenildi. Örgüte sempatizan olarak getirdiği kişileri de bilgilendirdiğini ve yardım ettiği iddia edildi. Polis şebekenin terör örgütü PKK ile bağlanatısını araştırıyor. 

SEVGİLİSİ DE ÜNİVERSİTE MEZUNU

Çete liderinin sevgilisi olduğu iddia edilen Aydan T.'nin üniversite mezunu, çok iyi İngilizce bilen ve muhasebecilik yaptığı ileri sürüldü. Aydan T.'nin çetenin parasal konulara da baktığı iddia edildi.

KOMŞULARINI BİLE SOYMUŞLAR

Zanlılarla birlikte ele geçirilen malzemeler arasında da bulunan iki adet telsizi zanlıların hırsızlık yaparken kimseye yakalanmamak için konuştukları belirlendi. Zanlıların ifadelerinin alınmasıyla birlikte Kocaeli başta olmak üzere çevre illerde yaptıkları 20 ayrı evden hırsızlık olayının aydınlatıldığı öğrenildi. Zanlıların ayrıca hırsızlık yaparken ellerine eldiven giyerek parmak izi bırakmadığı da kaydedildi. Zanlıların kendi komşularının bile evini soydukları iddia edildi.