BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.515,78
HABER /  GÜNCEL

O işçi PKK saldırısını anlattı

Karakol inşaatında çalışırken PKK'lıların saldırısı sonucu başından ağır yaralanan işçi Mehmet Doğan o anları anlattı.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Yeşilova Köyü yakınlarındaki karakol inşaatında çalışan işçilerin bulunduğu araca bir grup PKK'lı terörist tarafından 10 gün önce yapılan saldırıda başından vurulup ağır yaralanan Mehmet Doğan, Hakkari'de ilk defa yapılan kafatası ameliyatıyla hayata döndü.

NORMAL SERVİSE ALINDI

Şemdinli'ye bağlı Yeşilova Köyü'nde 10 gün önce bir grup PKK'lı terörist tarafından, karakol inşaatına çalışmaya giden işçilere yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda işçilerden Fevzu Altunç öldü, 3 işçi de yaralandı. Yaralı işçiler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 2 işçi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan Mardinli 5 çocuk babası Mehmet Doğan ise ameliyata alındı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beyin Cerrah Uzmanı Opr. Dr. Oğuz Özel'in yaptığı başarılı bir ameliyatla yaşama tutunan Doğan, ardından uygulanan tedaviyle yoğun bakımdan çıkartılıp servise alındı.

SALDIRIYI ANLATTI

Yapılan ameliyatın ardından Beyin Cerrah Servisi'ne alınan ve kısa yürüyüşler yapabilen Mehmet Doğan, doktorlara teşekkür etti. Şu an sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doğan, yaşanan saldırıyı da anlattı. Doğan, "Mardin'den Hakkari'ye çocuklarıma ekmek götürmek için gelmiştim. O gün sabah işe gittiğimizde bulunduğumuz araç, silahlarla tarandı. Ben de o araçta ağır yaralandım. Kafatasıma bir mermi isabet etti. Daha sonrasını hiç hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde Hakkari Devlet Hastanesi'ndeydim. Dokturun başarılı ameliyatı ile mermi çekirdeği çıkartıldı ve ben şu an çok iyiyim" dedi.

BU AMELİYAT HAKKARİ'DE BİR İLK

Saldırıda ağır yaralanan Doğan'a yapılan ameliyatla Hakkari'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Beyin Cerrah Uzmanı Opr. Dr. Oğuz Özel, hastanın ağır yaralı olarak geldiğinde şuurunun yerinde olmadığını söyledi. Opr. Dr. Özel, "Mermi hastanın sol kulak arkasına girmiş ve beyin sapı arkasında durmuştu. Hastayı ameliyata aldık. Çok riskli bir ameliyattı. Kursunu beyin sapının arkasından aldık. 3 gün yoğun bakımda tuttuk ve şuan servise aldık. Hasta şu an yürüyebiliyor. Bir hafta sonrada taburcu edeceğiz" dedi. Opr. Dr. Özel daha sonra röntgen filmleri çekilen hastanın ameliyat öncesi ve ameliyat sonrasında çekilen filmlerde kurşunun girdiği yeri anlattı.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi, Çocuk Cerrahisi Opr. Dr. Ahmet Gökhan, Opr. Dr. Özel'in çok başarılı bir ameliyata imza attığını belirterek, "Bir kurşunun beyin sapında çıkarmak riskli ve cesaret gerektiren bir operasyondur. Bunu başardılar. Zaten son 6 ayda hiç yapılmayan birçok ameliyat hastanemizde yapıldı. Doktorlarımızla gurur duyuyoruz" diye konuştu.