BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  DÜNYA

O iddiaları kesin bir dille yalanladı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hrant Dink davası kapsamında tutuklanan Erhan Tuncel’in polis tarafından korunduğu iddiasını kesin bir dille ...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hrant Dink davası kapsamında tutuklanan Erhan Tuncel’in polis tarafından korunduğu iddiasını kesin bir dille yalanladı ve Gülsuyu ve Sultangazi’deki mühimmat arama çalışmalarının gelen bir ihbar üzerine yapıldığını söyledi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hrant Dink davası sanıklarından Erhan Tuncel’in tutuklanmasına ilişkin, “Mahkeme söyleyeceğinin söylemiştir. Asıl söylemesini gereken mahkemedir. Mahkemede Yargıtay sürecinden sonra yakalama kararı vermiştir. Yakalama kararı gereğince polis gerekli takipleri yapmıştır. Muhtemel gideceği yerlerle ilgili teknik takipler yapılmıştır. Üç yer belirlenmiştir ve bunlardan birinde bulunmuştur“ dedi.
Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ve beraberindeki heyet İçişleri Bakanı Güler’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bakan Güler, gazetecilerin soruların da cevapladı. Hrant Dink davası sanıklarından Erhan Tuncel’in tutuklanmasıyla ilgili sorulan soruya Güler, “Mahkeme söyleyeceğinin söylemiştir. Asıl söylemesini gereken mahkemedir. Mahkemede Yargıtay sürecinden sonra yakalama kararı vermiştir. Yakalama kararı gereğince polis gerekli takipleri yapmıştır. Muhtemel gideceği yerlerle ilgili teknik takipler yapılmıştır. Üç yer belirlenmiştir ve bunlardan birinde bulunmuştur” şeklinde konuştu.

MÜHİMMAT ARAMALARI
Bir gazetecinin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mühimmatların ele geçirilmesi yapılan aramalarla ilgili sorusu üzerine Güler, “Emniyet güçlerimize Gülsuyu’nda ve Gazi Mahallesi’nde yasa dışıbir terör örgütünün belli yerlere silahlarını ve patlayıcı maddelerini gömdüğü yönünde bir ihbar geldi. İhbar ciddi bulundu ve bir arama yapıldı. Şuana kadar elde edilen bir tespit yok. Bu konudaki ihbarlar tabii ki ciddiyet durumuna göre değerlendirilir” cevabını verdi.
Jandarmanın yeniden İçişleri Bakanlığına bağlanacağına yönelik soru üzerine Güler, “Basın mensupları olarak bu yanlış her zaman yapılıyor. Bakın burada bayraklar var. O bayrakların içerisinde jandarmanın da bayrağı da var. Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığının bağlı kuruluşudur. İçişleri Bakanlığına bağlanacak diye husus söz konusu değildir, zaten bağlıdır. Ancak jandarmayla ilgili atama, sicil, disiplin gibi konularda mülki idare amirlerinin yetkilerini artıracak bir çalışmayı şuanda yürütmekteyiz. Çünkü güvenlik güçlerinin gerek belediye sınırları içerisinde, gerek kırsal alanda, gerek kıyılarımızda hizmet yürüten ayrı birimler vardır. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, bunlar sahilde emniyet ve asayişin sağlanması önleyici kolluk görevlerinin sürdürülmesi ve de adli zabıt olarak görevlendirilmiş, bağlılıkları belirtilmiş kuruluşlardır” dedi.
Bakan Güler, iki aylık bebeğini evde 9 gün bırakarak tatile giden öğretmenle ilgili soru üzerine, “Bu bir aile dramıdır. Statü olarak değerlendirecek boyutu yoktur. Yapılan araştırmada evli olmadığı ve bir polis memuruyla ilişkiye girdiği ve bunun sonucunda da bir çocuk olduğu tespit edilmiştir. İnsanlık dışı bir olaydır” değerlendirmesini yaptı.
(İHA)