BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

’’O iddialar tümüyle gerçek dışı’’

Başbakanlık, Gizliarşiv adlı bir Twitter hesabının Başbakanlık’taki bir bilgisayar tarafından da kullanıldığı yönündeki iddiaların tümüyle g...

Abone ol

Başbakanlık, Gizliarşiv adlı bir Twitter hesabının Başbakanlık’taki bir bilgisayar tarafından da kullanıldığı yönündeki iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu açıkladı.
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin 23 Ağustos 2014 tarihli "Başbakanlık’ta Twittergate" başlıklı haberinde yer alan Gizliarşiv adlı bir Twitter hesabının Başbakanlık’taki bir bilgisayar tarafından da kullanıldığı yönündeki iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğu belirtildi. Söz konusu Twitter hesabında veya benzer hesaplarda, Başbakanlığın IP numarasının kullanıldığının tespit edildiği biçimindeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Nitekim anılan iddialara dair, Başbakanlık Hukuk Müşavirliği’ne veya Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na adli makamlardan herhangi bir yazının ya da bir bilginin ulaşmamış olması da, bu tür haberlerin tümüyle hayal mahsulü olduğunu açıkça ortaya koymaktadır."
(İHA)