BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O dinlemeyi yapanlar ve destekleyenler...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri'ndeki Suriye toplantısına ait ses kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Japonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetelerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, yurtdışındaki cemaat okullarının kapatılmasıyla ilgili tartışmalara, "Bizim bu okullara ne kadar destek verdiğimiz ortada ama bu okullar üzerinden farklı çıkarlar içine giriliyorsa gereği yapılır" dedi.

Suriye toplantısına ilişkin ses kaydının internete düşmesiyle ilgili ise Davutoğlu net bir mesaj verdi:

"Yapanlar ve destek verenler hak ettikleri cezayı alacaklar."

Davutoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

CEMAAT OKULLARI

"Bu okullara geçmişte ne kadar destek verdiğimizi herkes bilir. Ama bu okullar üzerinden başka çıkarlar içine giriliyorsa biz de gereğini yaparız. Biz Türkiye'nin haysiyetini korumak zorundayız.

Açıklama yapıyoruz benim ağzımdan çıkmamış ifadelerle manşetlere taşıyorlar. Herkes bilmelidir ki kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni ve hükümetini diğer lobiler gibi hele ki 24 Nisan öncesi kötüleyemez. Buna kimsenin hakkı yok. 94 yıllık Cumhuriyet sanki tehdit altındaymış gibi bir algı yaratılması yanlıştır. Hele ki seçimden yeni çıkmışken demokrasi tehdit altında denilebilir mi?

Herkes bizim ağzımızdan çıkanı doğru anlayıp yansıtsın. Bu konunu sürekli gündemde tutulması da kimsenin faydasına değildir.

SURİYE TOPLANTISI

Eğer bu mesele bundan çok önce münferit bir olay olarak cereyan etmiş olsaydı farklı değerlendirebilirdik. Ancak MİT Müsteşarı'na yapılanlar, dinleme kayıtları ve diğer gelişmeler üzerinden belirli bir kanaat oluşması çok doğaldır. Bu devletimize yönelik siber bir saldırıdır, devlete yönelik açık bir saldırıdır. Bunu yapanlar cezasını görecektir. O iş çıktıktan sonra, dinleme tapeleri ortaya çıktıktan sonra sorumlu gazeteler, aydınlar, siyasetçiler ortak bir tavır içine girmelerini isterdik. Ancak seçimden 3 gün önce manipülasyon malzemesi haline getirildi. Benim ve Sayın Başbakan'ın tavır koyması doğaldır. Hiçbir şekilde bunu tolerans gösterilemez. Bunu yapanlar ve destekleyenler hak ettiği cezayı bulur.