BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

O da 'silahsız çözüm' mesajı verdi

BDP lideri Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Taksim'de 15'i polis 32 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili konuştu.

Abone ol

"Taksim’deki intihar saldırısını açık bir dille kınıyoruz. Yeri ve zamanı itibariyle bir provokasyon olduğunu" diyen, BDP Lideri Demirtaş silahsız çözüm önerdi...

Demirtaş'ın grupta yaptığı konuşmasından önemli satır başlıkları şöyle:

TAKSİM SALDIRISI

Saldırıyı kınıyoruz. Açık bir dille kınıyoruz. Yeri ve zamanı provakasyondur

EYLEMSİZLİK KARARI

Diğer sorunlarda olduğu gibi şiddet yöntemi reddedilmesi gereken bir yöntemdir. Kürt sorununun artık şiddetle çözülemeyeceği ortadadır. Devletin de bu gözle yaklaşmasını istiyoruz.

Bugün karar vermesi gerekenler devleti yönetenlerdir. 80 yıldır bastırmaya dayalı politikalar Kürt sorununun önünde ciddi engeller oluşturmuştur.

8 ayda 10 ayda bütün sorun çözülemez bunun farkındayız. Ama güven verici adımlar atılabilir. Her türlü kişisel çıkarın önünde bir siyasal yaklaşımla önümüzdeki 8 aylık süreçte önemli taşlar döşenebilir.

 

SÜREÇ HEBA EDİLDİ

Bu eylemsizlik kararı siyasilere böyle bir fırsat yaratmıştır.

Süreci hükümet ne kadar olumlu değerlendirebilir diye kaygılıyız. Son 8 yılda 3 eylemsizlik süreci heba edilmiştir.

Eylemsizlik sürecini eğer AKP değerlendiremezse yazık olacak.

Hiç olmazda halka Türkiye'de demokratik yol ve yöntemler çözülemeyecek sorun yoktur mesajı verilebilir

 

TÜRK VE TUĞLUK CEZAEVİNE GİREBİLİR

Cezaevleri yakında Kürt yazarlarla dolup taşacak. Dosyalar Yargıtay'da bekliyor. Sayın Ahmet Türk ve sayın Aysel Tuğluk cezaevine de girebilirler. Bu durumlardan sonra demokrasi var diyebilir misiniz?

Yüzlerce gazeteci cezaevinde, haklarında dava açılanlar var. Böyle bir ortamda ateşkesin sunduğu zemini nasıl değerlendireceğiz. Bu durumlar yaşanırken, eylem sürecini nasıl değerlendirecekler...