BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

O da ne İstanbula dolu yağdı!

İstanbullu haftasonunu bekledi, kendini dışarı attı ama bu kez de doluya tutuldu. İşte İstanbul'u şaşırtan dolu baskını;

Abone ol

Haftasonu tatili için piknik alanlarına ve sahillere akın eden vatandaşlar dolu sürprizi ile şoke oldu. Bağcılar ve Esenyurt'ta dolu ve sağanak yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İstanbul yağmura teslim oldu. Meteoroloji'nin Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve çevresi için yaptığı sağanak yağış uyarısı, İstanbul'da da etkili oldu. Avrupa yakasında günortasında aniden bastıran gökgürültü sağanak yağışa dolu da eklendi. Fındık büyüklüğündeki dolu İstanbulluları şaşırttı.

 

Dün Ankara'yı etkisi altına alan yağışlı hava bugün İstanbul'a uğradı. İstanbullu sıcaktan bunalmış, kendini mesire yerlerine atmıştı ki bu kez mangala fındık büyüklüğünde dolu yağdı.

Peki önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları nasıl olacak, en önemlisi de İstanbullu yarın ne yapacak? Siz siz olan hava durumuna bakmadan yarın kesinlikle otomobilinize binmeyin!

İşte bölge bölge haritalı hava tahmin raporu;

Tatil gününü sahillerde ve piknik alanlarında geçirenler dolu sürprizi yaşadı. Anadolu Yakası'nda da hava kararırken, yağmur beklentisi hakim oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Güneydoğu Anadolu bölge geneli ve Doğu Anadolu'nun güneyinde, Trabzon ve çevreleriyle Kars ve Ardahan çevrelerinde gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu.

İSTANBUL'DA SU BASKINLARI

Alınan bilgiye göre, öğlen saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağmur sonucu Bağcılar'ın Fevzi Çakmak ve Göztepe ile Esenyurt'un Yenikent, Yeşilkent, Kıraç Merkez ve Pınar mahallelerinde birçok ev ve iş yerinde su baskını yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar ve Avcılar itfaiye ekipleri ev ve iş yerlerinde suları tahliye çalışmalarına başladı.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA....

[PAGE]

SICAKTAN KAÇTIK DOLUYA TUTULDUK

Bu arada, İstanbul'un genelinde de etkili olan, aniden bastıran dolu ve sağanak yağmura yolda yakalanan vatandaşların da zor anlar yaşadıkları görüldü.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'un, atmosferin üst kısımlarındaki serin havanın etkisi altında bulunduğunu söyledi.Bu nedenle konvektif (kısa süreli ve şiddetli) yağışlar görüldüğünü ifade eden Yıldırım, ''kararsız yağış'' denilen bu tür yağışların kısa süreli ve lokal olduğunu söyledi.''İstanbul genelinde yarın öğlen saatlerinde yine kısa süreli lokal sağanak yağış beklentimiz var'' diyen Yıldırım, atmosferin üst seviyelerindeki aşırı sıcaklık farkından dolayı yağışların dolu şeklinde de olabileceğini kaydetti.