BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.444,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Baykala çalım attı

Önce Baykal Erdoğan'a çalım attı. Sonra Erdoğan gece yarısı bir kanun çıkardı. CHP karşı çıkınca da 'hani darbecilere karşıydın?' diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geceyarısı kanun çıkardı. CHP itiraz edince de 'Hani darbelere karşıydınız?" diye sordu.

Türkiye günlerdir siyasi çalımlara tanık oluyor. Önce CHP, Erdoğan'ın 'sulu şaka' demesinin ardından hemen atağa geçmiş ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü açan geçici 15. maddenin değiştirilmesi için AKP'ye resmi bir görüş sundu.

Hemen ardından bu kez AKP atağa geçti ve "Türkçe değişikliği" gerekçesiyle Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda bir değişiklik yaptı. Gece yarısı yapılan değişiklikte kanundaki ’Hali dahil’ yerine ’Halinde’ ibaresini getirerek askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açtı.

Bu değişikliğe muhalefet karşı çıktı. Kanunun pazartesi günü belgede imzası bulunduğu iddia edilen Albay Çiçek içini çıkarıldığı ifade edildi. Erdoğan "hani darbecilere karşıydınız, kanun darbecilere karşı çıkarıldı. Niye karşı çıkıyorsunuz?" diye cevap verdi.

AKP'NİN ÇIKARDIĞI KANUNA MUHALEFET YÜKLENDİ.
MUHALEFETİN SÖZLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kocaeli İl Kongresi'nde CHP'yi hedef alan sözlerinde şunları söyledi:

KANUN DARBECİLERE KARŞI ÇIKARILDI

Geçen gece bir kanun çıktı. Sonra grup başkan vekili çıktı. 'AKP'nin huyudur. Bizi yine aldattılar' diyor. Aklın neredeydi. Sen ne iş yapıyorsun? Seninle görüşüldü. Kabul edenler ellerini kaldırdı, etmeyenler kaldırmadı. Sen neredeydin? Bir taraftan darbecilere karşı hadi beraber diyorlar... Hani samimiydin. Çıkan yasa darbecilere karşı. Niye karşı çıkıyorlar?

İKİ HAFTA DEMOKRAT OLABİLDİLER

Geçen haftalarda yaptıkları açıklamalar bizi umutlandırmıştı. Ama iki hafta demokrat oldular, demokrasiyi savundular. Belge konusu daha ortaya çıkmadan kararlarını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde hatta mağdur olduğu halde AKP'yi suçladılar. Kurumlar arası çatışmadan medet umdular. Boşuna uğraşıyorlar. Türkiye demokrasi yolunda büyük yol aldı. Arkasına askeri alarak, kurumlar arası çatışmadan medet umarak siyaset yapmanın zamanı çoktan geçti."

ALBAY ÇİÇEK İÇİN ÇIKARILMADI

Başbakan Erdoğan yasanın Albay Dursun Çiçek için çıkarılmadığını da sözlerine ekledi.