BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

O bebek bize Allah'ın mükafatı

64 yaşındaki Balyoz tutuklusu Paşa'dan 30 yaşındaki eşinin nasıl hamile kaldığıyla ilgili avukatı aracılığıyla açıklama.

Abone ol

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan 64 yaşındaki emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy, cezaevinde evlendiği Melike Durusoy'un hamileliğinin medyaya yansıması üzerine açıklama yaptı, "O bebek bize Allah'ın mükafatı" dedi.

Balyoz davasında 15 Şubat 2011'de tutuklanan, yaklaşık 10 ay sonra da evlenen Durusoy, 21 Eylül 2012'deki karar duruşmasından iki gün önce kalp ve tansiyon kontrolleri için Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğinde böbrek kanseri olduğunu öğrendi.

Duruşmada 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Rıfkı Durusoy, tahliye de edilmeyince Şişli Etfal'de geçirdiği operasyonla tek böbreği alındı,kontrolleri sırasında eşi yanında refakatçi kaldı.

Melike Durusoy'un, tedavisinin ardından Silivri Cezaevi'ne dönen eşi Rıfkı Durusoy'u ziyarete gidince hamile olduğu ortaya çıktı.

Rıfkı Durusoy'a 5 gün hücre hapsi cezası verildi.

Olayın basına yansıması üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yapan Durusoy, "Daha fazla ilaç ve radyasyona tabi tutulmadan bir çocuk sahibi olmayı eşimle düşünüyorduk. Hastanede yatarken planlı olmamasına rağmen Allah bizi böyle bir şeyle mükafatlandırdı" dedi.