BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  DÜNYA

Tüm Amerika bu kareyi konuşuyor

Kim Jong-un'un Amerika ve G.Kore'yi tehdit ettiği fotoğraftaki detaylar Amerikalılar'ın en çok konuştuğu konu oldu

Abone ol

Kuzey Kore 'savaş durumuna' geçtiğini açıkladı. Genç lider Kim Jong-un'un arkasında, 'ABD'ye saldırı planının' görüldüğü bir fotoğraf yayınlandı. "Yine blöf yapıyorlar" iddiası güçlendi.

Güney Kore ile ABD'nin ortak tatbikatına tepki gösteren Kuzey Kore vites büyüttü. Uzakdoğu'nun nükleer silah sahibi Stalinist diktatörlüğü, 60 yıldır teknik olarak savaş halinde olduğu Güney Kore'yi bir kez daha tehdit ederken bu kez ilginç bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafta görülen "plana" göre Kuzey Kore, uzun menzilli füzeleriyle ABD'de Hawaii, California, San Diego ve Washington DC gibi yerleri vurmayı düşünüyor.

KİM'İN AMACI ABD İLE MASAYA OTURMAK

Uzmanlar, "Kuzey Kore liderliği tehditlerinde ciddi olsa bu fotoğrafı yayınlamazdı. Amaçları, kendi kamuoylarına propaganda yapmak ve ABD'nin dikkatini çekip müzakere masasına oturtmak" diyor. Haritada en ilginç hedef, ciddi bir askeri tesise evsahipliği yapmayan Teksas'ın Austin kenti. Austinliler dün internette "Neden biz" diye şakalaştı. Gazeteci Paul Szoldra, "Austin ABD'nin stratejik barbekü rezervlerini barındırmaktadır. Bu yüzden hedeftir" diye espri yaptı.

BLÖF OLSA DAHİ RİSK YÜKSEK

Çin ve Rusya sukûnet çağrısı yaparken, Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin benzer tehditlerine geçmişten alışkın olduklarını, fakat yine de son açıklamaları ciddiye aldıklarını açıkladı. New York Times'ın haberine göre ABD'li analistler, son tehditler blöf olsa bile Kore'de savaş riskinin arttığı görüşünde. Beyaz Saray'ın, Kuzey Kore füzelerinden çok, siber saldırılarından endişeli olduğu belirtiliyor.

STRATEJİK PLAN

Kurmaylarıyla toplanan Kim Jong-un'un arkasında, üzerinde "ABD Anakarasını Vurmayı Hedefleyen Stratejik Güç Planı" yazılı bir tablo görülüyor. NK News, tabloya Google Maps haritasını yansıtıp, hedefteki ABD şehirlerini netleştirdi.

KİM'İN OTURDUĞU MASADAKİ BİLGİSAYAR APPLE!

Yayınlanan fotoğraflardan birinde Kim'in, füzeyle vurmayı düşündüğü eyaletlerden olan California'da Apple tarafından üretilen iMac marka bir bilgisayar kullanması da dikkat çekti. Rus ajansı RİA Novosti ise Kuzey Kore'nin "savaş durumuna" geçmediğini, uluslararası ajansların Korece'den hatalı çeviri yaptığını öne sürdü.