BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Nükleer imzalar atıldı mı?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerji santralı için Kanadalı şirketle atılan imzanın içeriğini açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EÜAŞ ile Kanadalı Candu şirketi arasında nükleer enerji santralı için imzalanan anlaşmanın kesin bir anlaşma olmadığını belirterek, ''Dün yapılan anlaşma, müzakerelerin başlaması adına yapılmış bir anlaşma. Müzakereler sonunda mutabakat sağlanırsa anlaşma sağlanacak, mutabakat sağlanmazsa anlaşma sağlanmamış olacak'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretine eşlik eden Bakan Yıldız, burada yaptığı görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, EÜAŞ ile Kanadalı Candu şirketi arasındaki anlaşmayı sorması üzerine Yıldız, şu yanıtı verdi:

''Kurumları görevlendirmemiz için bir anlaşma imzalamamız gerekiyordu. Dün imzaladığımız anlaşma böyle bir anlaşma. EÜAŞ'a dedik ki 'siz Kanada'nın Candu firmasıyla bu müzakereleri yapabilirsiniz'. Sonunda anlaşabilirsiniz ya da anlaşamazsınız. Basında 'Sinop için Kanada ile anlaşıldı' deniyor. Müzakereler başladıktan sonra bizim sunduğumuz koşulları uygun görülürse bunlar gündeme gelecek. Benzer ülkeler içinde aynı şey geçerli. Bu son derece gerçekçi. Dün yapılan anlaşma, müzakerelerin başlaması adına yapılmış bir anlaşma. Müzakereler sonunda mutabakat sağlanırsa anlaşma sağlanacak. Mutabakat sağlanmazsa anlaşma sağlanmamış olacak.''