BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

NTV 12den vurdu

NTV verdi diğerleri seyretti. Hatta İnternethaber NTV ile CNN Türk'ün bu yayın farkına dikkat çekmiştik.

Abone ol

Kara harekatının bittiğini dünyaya ilk NTV duyurdu. NTV muhabirlerinin haberleri canlı yayından ve NTVMSNBC’den ilan edildi. Dünya basını bu haberleri kullanırken, Türkiye’deki TV kanalları ve internet siteleri iddia olarak verdi.

NTV sabah 10.50’de ‘flaş’ haber olarak bu bilgiyi verdi; Çukurca, Habur, Zaho ve Erbil’deki muhabirlerine canlı olarak bağlanarak, harekatın bitirildiğini ayrıntılarıyla görüntülü olarak da iletti.

Reuters haber ajansı, NTV’den aldığı haberleri dünyaya duyururken, Türkiye’deki basın kuruluşları NTV’nin haberini yalanlatmak için birbirleriyle yarıştılar.

“Harekat sürüyor” alt yazısı ile bölgedeki muhabirlerine bağlanan TV kanalları ve haber siteleri, Kürt yetkililerin ve ismi açıklanmayan ABD’li yetkililerin “Tam çekilme denemez”, “Çekilme bitti, demek için erken” açıklamalarını “kaynak” göstermeye çalıştılar.

Genelkurmay Başkanlığı’nın harekatın bittiğini, askerlerin birliklerine döndüğünü açıklaması, saat 15.09’da verildi. NTV’nin gün boyu verdiği haberler, 15.10’dan itibaren, diğer TV kanalları ve internet sitelerinden yayınlanmaya başladı.