BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Norveç'te katliam davasında ikinci gün

Geçen yaz Norveç'te 77 kişiyi öldürdüğünü kabul eden ve bunu ülkesini çok kültürlülük ve İslam'dan korumak için yaptığını söyleyen Breivik, bugün yarım saat sürecek yazılı ifadesini okuyacak.

Abone ol

Breivik, iktidardaki İşçi Partisi'nin ülkedeki müslümanlara hoşgörü gösterdiği için meşru bir hedef olduğunu iddia etti.

Norveç'te geçen yaz 77 kişiyi öldürdüğünü kabul eden Anders Behring Breivik'in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapılacak.

Avukatları, Behring'in yarım saat sürecek yazılı ifadesini okuyacağını söyledi.

Behring Oslo'da bir bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıdan sonra İşçi Partisi'ne ait bir yaz kampında gençleri katletmişti.

Breivik dünkü duruşmada ''Yaptıklarımı kabul ediyorum, ancak suç işlediğimi düşünmüyorum yaptığım nefsi müdafaaydı'' demişti.

Sanık, saldırıları Norveç'i çok kültürlülük ve İslamdan korumak için gerçekleştirdiğini söylüyor.

Dünkü duruşmada olaylarla ilgili görüntüler izlenirken Breivik tepkisiz kalmıştı.

Ancak sanık, saldırıyı gerçekleştirdiği 22 Temmuz günü internete koyduğı 12 dakikalık İslam karşıtı bir videoyu izlerken ağlamıştı.

Mahkeme akli dengesinin yerinde olmadığına karar verirse Breivik cezasını bir akıl hastanesinde çekecek.

Aksi halde Breivik 21 yıl hapis yatacak. Breivik'in cezaevine gönderilmesi durumunda, cezasının uzatılarak ömür boyu hapiste kalmasının sağlanması bekleniyor.

33 yaşındaki sanığın ilk incelemede akli dengesinin yerinde olmadığına karar verilmiş ancak yapılan ikinci incelemede cezai ehliyetinin bulunuduğu sonucuna varılmıştı.