BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.395,54
HABER /  GÜNCEL

Sakıncalı kebapçı da dava açıyor

28 Şubat'ın 'sakıncalı' kebapçısı: Milleti hiçe sayanlar yargı önünde

Abone ol

Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) 'sakıncalı işyerleri' listesine koyarak fişlediği Şirincan Restaurant'ın sahibi Ömer Şimşek, 28 Şubat soruşturması davaya dönüşünce müdahil olacak.

İzmir'in Mithatpaşa Caddesi'nde Şiribom Kebap ismiyle hizmet verirken bir anda iflasın eşiğine gelen Şimşek, dükkânının ismini değiştirmek zorunda kalmış. Ulaşabildiği herkese, "Böyle konularla ilgim yok." diyerek derdini anlatmaya çalışmış, ancak işlerini düzeltmesi yıllarını almış.

ÇOK BÜYÜK MUTLULUK

28 Şubat soruşturmasını değerlendiren Şimşek, "Darbecilerin hesap verdiğini görmek için anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu verdim. Hiçbir suçumuz olmadığı halde bizi fişleyen zihniyetin tasfiyesi için oy kullandım. Şimdi artık askerî vesayetin kalktığını, toplumu kutuplara ayıran zihniyetin hesap verir noktaya geldiğini görmek çok büyük bir mutluluk. Bize o günleri yaşatanlar, adalet önünde hesap verecek. Bugünleri bize yaşatanlardan Allah razı olsun." dedi.

İzmir'in Mithatpaşa Caddesi'ndeki Şiribom Kebap, Batı Çalışma Grubu'nun sakıncalılar listesinde yer almıştı. O dönemde bazı gazeteler, BÇG tarafından hazırlanan 'sakıncalı işyerleri'nin listelerini yayımlıyordu. Böylece 'ülke için zararlı' kişilerden alışveriş yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyordu. Yıllardır kebapçılık yapan Ömer Şimşek, aynı listelerden birinde işyerinin ismini görünce önce ne yapacağını şaşırmış. Ulaşabildiği herkese, "Benim böyle konularla ilgim yok." diyerek derdini anlatmaya çalışan Şimşek, beklediğinin tam tersi bir tepkiyle karşılaşmış.

Şimşek'in restoranına giden yüzlerce vatandaş, "Yemek için başka yere gidiyorduk, işyerinizin adını gazetelerde görünce buraya gelmeye karar verdik." diyerek işyerine sahip çıkmış. Şu an Şirincan adıyla hizmet veren Şimşek, her şeyini kaybettiğini zannettiği bir anda milletin desteğini yanında hissettiğini ifade etti. Şimşek, "O zaman bize sahip çıkan milletimiz, şimdi demokrasiye sahip çıkıyor. Bunun sayesinde artık milleti hiçe sayanlar da hesap vermeye başlıyor." diye konuştu.