BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.390,58
HABER /  DÜNYA

Norveçli Türk siyasetçiden müthiş iddia

Norveçli Türk asıllı siyasetçi Gülay Kutal, polisin ırkçılarında bulunduğu terörist grupları izlemeye aldığını anlattığını ancak tedbir almadığını iddia etti

Abone ol

Norveçli Türk asıllı siyasetçi Gülay Kutal'dan Oslo Emniyeti'nin kendilerine 2 hafta önce verdiği brifingde izledikleri 20 farklı terör grubundan birinin de ırkçılar olduğunu anlattığını açıkladı. Kutal, brifingte polise yönelttikleri 'tedbir aldınız mı?' sorularının ise yanıtlanmadan geçiştirildiğini öne sürdü.

Star gazetesinde Ardan Zentürk, Norveç'in Türk asıllı sol kanat siyasetçilerinden Gülay Kutal ile yaptığı söyleşide müthiş bir iddia ortaya attı:

"Avrupa, demokratik değerlerine ana tehdidin, adına, hatalı bir seçimle 'İslami terörizm'denilen kavramdan, genel olarak da İslamiyet'ten kaynaklandığına inanıyordu. "Radikal Hıristiyan" bir hareketin 1993-1996 yılları arasında Bosna-Hersek'de 300 bin masum Müslüman'ı kadın-erkek-çocuk-yaşlı-genç demeden katletmesini görmezden gelmişti. Oslo'da görüştüğüm Norveç'in Türk asıllı sol-kanat siyasetçilerinden Gülay Kutal, 'Bu katliamdan iki hafta önce Oslo Emniyet Müdürü bize brifing verdi. 20 farklı terör grubu tehdidinden söz etti, bunlardan 19'u Müslüman hareketti, biri ise, şöyle bir dokunup geçtiği ırkçılar. Ona ırkçı tehdit ile ilgili bütün hazırlığının bu olup olmadığını sordum, cevabını geçiştirerek verdi, bakın, sonrasında neler yaşadık' dedi"

Kimse, Anders Behring Breivik'in tek başına hareket etmediğini, "radikal Hıristiyan" faşist hareketin Avrupa'da giderek bir network'e dönüştüğüne inanıyor. Bütün bu kargaşanın orta yerinde iyi haber Avrupa Birliği'nin ortak polis teşkilatı Europol'den geldi... Europol artık, İslami radikal örgütler kadar ırkçı-Hıristiyan örgütleri de takip etme ve bu konuda yeniden yapılanma kararı aldı...