BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad kimdir? Nadia Murad nereli nişanlısı kim?

Terör örgütü DEAŞ tarafından 2014 yılında Irak’taki köyünden kaçırılıp seks kölesi yapılan Ezidi aktivist Nadia Murad, Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu... Nadia Murad kimdir?

Abone ol

2014’te DEAŞ militanları tarafından Irak’taki köyünden kaçırılıp cinsel seks kölesi yapılan Ezidi aktivist Nadia Murad Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu. Nadia Murad 12 ay süren esaretin sonunda Musul kurtarıldıktan sonra köyüne dönmüştü.

6 BİN 300 EZİDİ KADINDAN BİRİYDİ... Şengal’de  kaçırılan 6 bin 300 kadın ve genç kızdan biri olan Murad, Şengal’in yakınlarındaki Koço köyü sakinlerindendi. 400 bin Ezidi'nin yaşadığı bölgede kaçırılanlar arasında yer alan Murad, aylarca örgüt mensupları tarafından Musul'da cinsel saldırı ve işkenceye maruz kaldı.

BM'DE GÖREV YAPIYOR... Nobel Barış Ödülü'nü alan Murad, George Clooney'in eşi Amal Clooney ile BM'de yaşadıklarını anlatmış, bir kitap yazmış ve BM İyi Niyet Elçisi olmuştu. 23 yaşındaki genç kız halen Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'ne (UNODC) çalışıyor ve insan ticareti mağdurlarının sorunları ile ilgileniyor.

AĞUSTOS AYINDA NİŞANLANDI... Ezidi Kürt aktivist Nadia Murad aradığı aşkı geçtiğimiz günlerde Almanya'da bulmuştu. Nadia ailesiyle birlikte Almanya'ya yerleştikten sonra burada hayatının aşkını da bulan Ezidi Kürt aktivist, ABD ordusunda tercüman olarak çalışan ve genç kızın yeniden hayata dönmesinde büyük rol oynadığı belirtilen Abid Shamdeen ile nişanlanmıştı.