BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  GÜNCEL

Nişanyan evleri yarın yıkılıyor

16 yapıdan oluşan Nişanyan Evleri için İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından alınan yıkım kararının yarın uygulanacağı öğrenildi.

Abone ol

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Şirince köyünde, butik otel olarak işletilen 16 yapıdan oluşan Nişanyan Evleri için İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından alınan yıkım kararının yarın uygulanacağı öğrenildi.

Selçuk Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, Şirince köyünde bulunan, aralarında Sevan Nişanyan tarafından işletilen ''Nişan Evleri'' butik otel işletmesinin de bulunduğu 22 yapı için ''sit alanında kaçak olarak inşa edildikleri'' gerekçesiyle İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından geçen yıl eylül ayında alınan yıkım kararı, yarın uygulamaya konulacak.

Sevan Nişanyan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılmak istenen şeyin sadece bir takım evler olmadığını, ''yaşamın'' kendisi olduğunu savunarak, ''Yeterince yaşadım. Başkalarının hayat boyu yapamadıkları kadar eser koydum ortaya. Kitaplarımla, yazılarımla, küçük otelcilik alanındaki öncülüğümle, bu köyde yaptıklarımla, topluma ve insanlara karşı borcumu fazlasıyla ödediğimi düşünüyorum. Yıkmaya çalıştıkları şey bir takım evlerden ibaret değildir. Yaşamımı yıkmaya kararlılar'' dedi.

Nişanyan Evleri'nin kurucusu Sevan Nişanyan, 16 yapıdan oluşan butik otel işletmesinin yakınına, adını ''Hodri Meydan'' koyduğu 12,5 metrelik bir seyir kulesi inşa ettirmişti.