BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'da islamcı terör şüphesi

Nijerya'nın Kaduna ve Jos kentlerinde patlayan bombalar sonucu en az 38 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

Nijerya'nın kuzeyindeki Kaduna kentinde bir araçta patlayan bombanın en az 38 kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi.

Görevlilerin bir kiliseye doğru ilerleyen aracı durdurması sırasında gerçekleşen patlamada çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu olaydan birkaç saat sonra ülkenin merkezinde bulunan Jos kentinde patlayan bir bomba ise birçok kişinin yaralanmasına neden oldu.

Bombalamaları üstlenen olmamakla beraber şüpheler, Paskalya döneminde saldırı uyarısında bulunan militan bir grup olan Boko Haram üzerinde yoğunlaşıyor.

Kaduna kenti, Nijerya'nın güneyindeki Hıristiyanlar ile kuzeydeki Müslümanlar'ın coğrafi ayrım noktasında bulunuyor.

Bu bölge, son yıllarda yüzlerce kişinin hayatına mal olan dini çatışmalara sahne oldu.

'Eylemci, kiliseye doğru yol alıyordu'

Kaduna'nın kalabalık şehir merkezinde gerçekleşen patlamada ölenlerin çoğunun motorsiklet ve taksi sürücüleri ile dilenciler olduğu düşünülüyor.

Kaduna polis müdürü Muhammed Jinjiri Ebubekir, polisin izlemekte olduğu aracın başka bir araca çarparak patlamaya neden olduğunu söyledi.

Mahalle sakinleri de kiliseye doğru yol alan aracın bir durdurma noktasında geri çevrildiği ve polis takibine alındığını ifade etti.

Reuters haber ajansına bilgi veren Kaduna sakini Tony Udo, "araç içerisinde bir intihar eylemcisi ECWA Kilisesi'ne doğru yol alıyordu" dedi.

Udo, güvenlik görevlilerinin yaklaşması sonucu eylemcinin yön değiştirip uzaklaşırken Stadyum göbeği yakınlarında Kavşak Yolu'nda bombanın patlayarak hem eylemcinin hem de bazı ticari motorsiklet sürücülerinin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Papaz Joshua Raji, dini etkinlik sırasında birdenbire gürültülü bir patlama sesi duyduklarını ve kilisenin kapı ve pencereleri yanında bazı aletlerinin de hasar gördüğünü belirtti.

Bu arada Nijerya'nın olağanüstü hal idare örgütü NEMA'nın sözcüsü, Jos kentinin Tudan Wada bölgesindeki patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yaralıları bölgeden uzaklaştırmaya yardımcı olduğunu açıkladı.