BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Manchester United şampiyonluğa yürüyor

Üstüste 8 galibiyetle Premier Lig şampiyonluğuna yürüyen Manchester United'ın menajeri takım ruhu ve birlikteliğini övdü.

Abone ol

İngiliz Premier Ligi'nde lider olan Manchester United 20. şampiyonluğa gidiyor.

Pazar günü oynanan maçlar ardından United, ligin bitimine 6 maç kala, en yakın takipçisi olan Manchester City ile arasındaki puan farkını 8'e çıkardı.

United menajeri Sir Alex Ferguson takım ruhu ve birliğinin kulübü şampiyonluğa taşıyacağını söyledi.

Pazar günü United, Old Trafford stadında Queen's Park Rangers'ı 2-0 mağlup ederek altı sezonun beşinci şampiyonluğuna 6 maç daha yaklaştı.

Manchester City ise aynı gün Londra deplasmanından eli boş döndü.

Ferguson, takımının ligde üstüste 8 maç kazanmasını oyuncularının uzun süredir kulüpte oluşuna bağlıyor.

United menajeri "Oyuncuların uzun süre birlikte bulunuşunun getirdiği birlik ve takım ruhu kendisini gösteriyor" diye konuştu.

Takımın formunda büyük bir düşüş olmazsa United'ın şampiyonluk kupalarına bir yenisini daha eklemesi olasılığı çok yüksek.

Manchester United son 12 lig maçından 11'ini galibiyetle sonuçlandırarak alınabilecek 36 puanın 34'ünü almayı başardı.

Ferguson hafta sonunda şampiyonluk yarışı kızıştıkça artan stresi hafifletmek için oyuncularını St Andrews'a golf oynamaya götürdü.

United oyuncuları golf oynamadan önce hafif bir antreman yaptı.

6 maç daha

Şampiyonluk yarışında Manchester'in diğer takımı Manchester City yakınlarda artık iddialı olmadığını teslim ederken United güçlendikçe güçleniyor.

Ama herşeye rağmen Ferguson United'in QPR karşısındaki son galibiyetinden tamamen hoşnut da değil.

Oyunun başlarında Queen Park Rangers kaptanı Shaun Derry, Ashley Young'a yaptığı bir faulden dolayı sert bir şekilde cezalandırılarak kırmızı kart görmüştü.

Ferguson, "Adamları çıkarılınca biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü bizi fazla rahatlattı ve devre arasına kadar fazlasıyla gevşek oynadık" diyor.

United menajesi Ferguson buna karşılık 37 yaşındaki orta oyuncusu Scholes o gün maçın adamı performansı göstermesinden çok memnun.

"Geldiğinden beri müthiş oynuyor. Hala çok iyi olduğunu ve son haftalardaki başarımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdi" diyor.