BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

NİJERLİ BAKANIN TÜRKİYE SEVGİSİ

Nijer Devlet, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı a...

Abone ol

Nijer Devlet, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı aydınlatmasıyla Türkiye’nin birçok başarıya imza atacağına inandığını söyledi.
Eskişehir’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tchiana, Türkiye’yi ve Türk halkını takdir ettiklerini belirterek, son 10 yılda Türkiye’nin Orta Doğu’da ve dünyadaki rolünün oldukça arttığını kaydetti. Türkiye’nin Afrika açılımını da içtenlikle desteklediklerini ve ülkelerinde Türklerin çok sevildiğini anlatan Tchiana, “Çok iyi bildiğiniz gibi biz Türklerle çok şeyler paylaşıyoruz. Başta bildiğiniz gibi İslam’ı paylaşıyoruz. Türkler Nijer’e geleli çok uzun zaman olmadı ama büyük bir okul inşa edildi. Benim kızım da Türk lisesinde okuyor. Türk Büyükelçiliğine ülkemizde büyük bir yer de verdik. Ayrıca Büyükelçilik ülkede kültürel faaliyetlerde bulunuyor. Bunları şunun için söylüyorum; Nijerliler Türkleri nasıl karşıladı, bu örneklerden de net bir şekilde anlaşılabilir. Bütün Türkleri Nijer’e davet ediyorum. Nijer’de yapılacak çok iş var” dedi.
Tchiana; İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Türklerin misafirperverliğine hayran kaldığını aktararak, "Gezdiğim yerler muhteşemdi" diye konuştu.
(İHA)